ja suomalaiset.
Selvennän taas uudemmille lukijoille, että Hein on mies, 53v. pitkä kaveri, joka ei alunperin ole kokki, mutta on aika näppärä kahvila-ruokalansa pidossa. Käväisen siellä useita kertoja viikossa ja aina joskus tulee joku minua sieltä kyselemäänkin. Heinin kautta saa yhteyden jos ei ole tallessa mun Egyptinumero (+2) 0100 198 2175. Olen juuri oppinut että maksamalla 3LE saa puhelimensa numeron säilymään 3 kk ja 6LE pitää sen "hengissä" 12 kk. Menen ottamaan numerolle pitkän henkiajan.

Heinin kuppila sijaitsee ensimmäisellä poikkikadulla kun tulee St Joseph kadun ja hotellin kulmasta ylöspäin. Kaikki oppivat tuntemaan rannan suuntaisen pääkadun, jolla sijaistee nippu turistien yösijoja.  Keskustan suunnastaa kadun alkupäässä on suihkulähde-liikenneympyrä. Ja loppupäässä mm ISIS-hotelli. Hotelli Steigenbergerin vieressä lähempänä Niiliä on pienempi hotelli LOTUS, jonka edestä kadun pään löytää. Kadulla on useita turisteille tuttuja ravintoloita, italialainen Castello, englantilainen Lantern ja niiden jälkeen onkin Broothje Holland. Kun kuppila on auki, on sen edessä myös Suomen lippu.

Kulmassa olevien taxien joukosta kannattaa kysyä Mahrusia, sillä hän on luotettava ja asiallinen hinnoissakin. Puh 010 682 4405. Näihin numeroihin tulee huhtikuussa yksi numero lisää. Se vaihtelee paikkakunnan ja verkon operaattorin mukaan. Varminta on mennä kännykkäkauppaan ja kysyä. Kortin myynyt kauppa pystyy kuulemma kerralla vaihtamaan koneen muistissa olevat numerot oikeiksi.

Hein tilaa minulle viinit samalla kun omaan käyttöönsä. Äsken taas teimme yhteistilauksen. Kuulemma sama firma toimittaa hiukan isompi tilauksia myös vastarannelle, WB:lle. Hinnat on "valmiiksi tingitty". Istuin kuppilan vahtina kun Hein kävi kaupassa ostamassa ruokatavaroita. Lähtiessään sanoi "viivyn 5 min" jolloin tarkistin kumpaa kelloa hän tarkoittaa, läntistä vai arabiversiota. Aika oli luxorilainen.
Kauppareissun jälkeen kysyin mistä hän hedelmät ja muun ostaa ja hiukan yllätyin että hän käy samassa isossa marketissa (sokos / S-market) missä minäkin. Hänen mukaansa siellä tavara on parempaa ja hintataso sama kuin torikaupassa.