ti 21.12.2010 ajatuksia

Eilen tuli aika myöhään isäntä vaihtamaan palaneita lamppuja uusiin. Täällä klo 9 illalla ei ole myöhään, meillä se tulkittaisiin häirinnäksi. Naapurikämppään on sitten tullut vuokralaisia. Ovat pariin kertaan soittaneet ovipuhelimeen ja kyselleet alakerran väkeä. Miksiköhän ei ovisummeriin kadulla ole kirjattu asuntojen/asukkaiden nimiä? Nyt olen monta kertaa joutunut häirityksi ja yrittänyt selittää summerin painajalle mitä nappia pitää painaa. Osa ymmärtää, osa ei. Sama on puhelimien kanssa. Olen saanut paikallisnumerooni useampia tuntemattomien soittoja, ja kun soitan takaisin, arvellen että soittaja voisi olla vaikka atk-firman inssi, ei vastaaja ymmärräkkään minun puhettani. Ilmiselvästi virheellinen numero.

Päivällä oltiin katolla ottamassa aurinkoa. Koko käsite on täällä ihan tuntematon. Emäntärouva kertoi, että rosvot ovat kulkeneet kattojen kautta ja varastaneet kaikki sinne asetellut huonekalut. He eivät ole juuri kattotasanteella olleet ja siksi siellä oleva vessa ja suihkukin ovat huonossa kunnossa. Olivatkin, kun katsomaan päästiin. Katolla oli hiekkalaatikko lasten leikkejä varten, mutta kun pojat ovat jo isoja, ei katolle ole tarvetta. Tuntuu siltä, että lapsille ei ole mitään paikkaa leikkeihin. Paksu kerros hiekkaa on katolla, ja kaikille asukkaille oma, erillinen tv-lautanen. Ihmettelen, miksi ei yksi iso ja yhteinen? Aika likaisia, pulunpaskassa ja hiekassa on lautaset ja siksi kai tv-kuvakin on huono. Meillä ainakin väpättää ja välkkyy usein.

Olen sopinut että liian korkean pöydän jalkoja voidaan lyhentää. Aluksi isäntä Caballa lupaili hoitaa asian, mutta nyt hän selitti että hänellä ei ole sahaa. Lupasin alun perin että hoidan homman itse, kunhan vaan saadaan työkalu. Nyt olen keksinyt, että lähistön verstas, joka tekee huonekalujen runkoja ja verhoilee niitä, voisi lainata (panttia vastaan) sahan ja pätkin pöydän jalat matalammaksi. Siellä kadulla paukkuu nytkin verhoilijan nitoja, kun kello on 22.40.

Olen tässä ruvennut haaveilemaan kunnon keinutuolista, jonka tilaisin vähän normaalia korkeammalla selkänojalla, jotta saisin siihen nojaan kiinni lukulamppuni. Ostin sen viime reissua varten. Kodin Anttila myi halvalla LED valoa joustovarrella. Nyt se on makuuhuoneessa lukuvaloa tehostamassa, mutta jos sen saisi selän taakse kiinni tuolin selkään, se toimisi hienosti. Verhoilijalta siihen tilaisin istuintyynyn ja selkäkankaan ja siihen vielä ristiselän tuen, niin olisi perfekt.

Jos koko homman hinta olisi luokkaa 400LE, sen voisi hankkia elämää helpottamaan. Vaan sitten pitää sopia, että se on mun kalu, jos joskus haluan muuttaa muualle. Vaikka kyllä tämä nyt tuntuu hyvältä kämpältä. Olenhan nyt taas ostanut keittiöönkin uusia juttuja, mm kunnon tefloni-paistinpannun.