Terroria

Saivat viimein riittävän ison osan terroristeista, 5-6 hengiltä jotta loput 11 hoksasivat antautua siellä Nairobin ostarissa. Vielä ei ole tietoa oliko siinä karmeassa hyökkäyksessä Suomesta lähteneitä somaleja ja voikin se jäädä salaisuudeksi, kun en oikein luottaisi kenialaispoliisien taitoihin.

 

Omat kokemukseni Keniasta ovat 2 viikon loma Mombasassa ja siitä parin päivän lentoretki Nairobiin. Siihen aikaan 1970-luvulla oli olot aika alkeelliset. Nauroin pankkien vartijoille, jotka oli varustettu mopokypärin ja pesäpallomailan kokoisin puunuijin. Toisilla oli sentään jotakin virkapuvun tapaista ja jollakin oli tuliaseitakin.

 

Katsoin eilen dokkarin, jossa Suomessa kasvanut somalipoika oli houkuteltu terroristikoulutukseen, ensin Lontooseen ja sieltä Somaliaan kurjiin oloihin. Poika oli sitten juoninut itsensä pakoon koulutusta ja päätynyt Keniaan, mutta ei enää sieltä Suomeen, kun paperit puuttuu. Aika raakaa meininkiä Suomen viranomaisilta ja säännöiltä, sillä jos musta poika puhuu sujuvasti suomea, on aivan selvää että hän on täällä asunut. Vielä oli niin että hänen muu perheensä, sisar ja vanhemmat asuvat täällä.

 

Aika kamalaa on että värvääjät osaavat hakeutua syrjäytyneiden, melkein kadulla asuvien poikien juttusille, koska nämä ovat otollisimpia houkuteltavia, ymmärtämättömiä ja juurettomia. Värvärit vetoavat uskontoon ja siihen että mennään muka auttamaan omia kansalaisia pois kurjuudesta, mutta sitten kun ollaan perillä, pannaan pojille kettinki jalkaan ettei pääse karkuun vaan joutuu ”koulutuksen” jälkeen johonkin terrorihommaan jossa henki on halpa.

Ihmiskauppa on laajaa ja kannattavaa

Toinen leffa kertoi menetelmistä joilla ihmiskauppiaat toimivat ja saavat kepulikonstein lapsia ostettua ja salakuljetettua länteen, monista maista. Mutta eihän siitä bisnestä voisi syntyä, ellei joku myös osta näitä lapsia orjikseen. Seksiin pakottaminen on se tavallisin, mutta kyllä näitä ressukoita on monissa muissakin töissä, palkatta ja hirveisiin olosuhteisiin pakotettuina.

 

Kamalinta on että monissa tapauksissa lapsen vanhemmat myyvät kersansa mitättömillä rahoilla salakuljettajille, jotka tietysti valehtelevat muksun todellisen kohtalon. Onhan se tuttu kuvio, että Moldovan kaltaisista maista kuljetetaan nuoria naisia länteen valheellisin lupauksin kunnon töistä, mutta sitten otetaan passi pois ja peloitellaan poliisilla. Eivät ressut usko että lännessä poliisi voisi auttaa toisin kuin kotimaissa, jossa poliisia onkin syytä pelätä. Puuttuva kielitaito ja huono ymmärrys yhteiskunnista lisää vaaraa jäädä seksiorjaksi. Italiassa on paljon tällaisia väärin lupauksin houkuteltuja myös kotiapulaisina, orjina melkein. Kertoo jotakin italialaisten asenteista.