Kamppailu on jatkunut 3 vrk ja tuloksena ainakin 33 kuollutta ja 1500 vammautunutta. Kivet lentää ja pamput viuhuu. Eilen varsinkin poliisit ja sotapoliisit tekivät rynnäköitä trittäen häätää väkeä pois aukiolta, onnistumatta. Nyt poliisin terrorismi on hiukan piilossa kameroilta.

Sotilasneuvostolta odotetaan lausuntoa. Toivottavasti se on rauhoittava. Voisi jopa odottaa että se lupaa pressanvaalien pvm.

Väkivaltaa on esiintynyt myös Alex;ssa ja Suezissa.

Kuvassa on kenttäsairaala jonka vapaaehtoiset lääkärit ovat avanneet ja hoitavat loukkaantuneita läpi yön. Kuvassa näkyi myös kaksi miehen ruumista. Turvallisuuspoliisi kouristelee lakkautusta peläten. Logiikka on kai se, että mitä enemmän sekasortoa, sitä enemmän näitä sikoja tarvitaan.

Taas on ruudussa käkkäräpää nuori nainen, yo-proffa, joka puhuu hauskaa mutta selvää englantia. Hän esittää kiihkeällä tyylillään suunnilleen samaa mitä jo on kuultu ja mitä tänne olen kirjannut jo.

Huhutaan että hallinto SCAF valmistelee eroilmoitusta, mutta tämä maa on huhuja täynnä ja ne ovat aina melko villejäkin. Al Jazeera pystyy hankkimaan korkeatasoisia kommentaattoreita ruutuun. Nytkin puhuu Exeterin yliopiston proffa Englannista, eilen oli proffat Qatarin ja Washington/USA yliopistoista. Heillä on tarpeeksi etäisyyttä ja viileyttä analyyseihin. Tämä kuuluttaa suunnitelmaa etenemiselle - roadmap. Sanaa käytetään meilläkin aivan liikaa, sillä suomeksi se on vain suunnitelma. Ei meillä tarvita tiekarttaa politiikassa.

Uutta PM kai haetaan siviilien joukosta, koska nykyinen on kenraali.*)  (kts Kommentit)  Epäillään jopa että sotilasneuvosto olisi eromassa, jota kansa vaatiikin. Tässä kohtaa olen epäileväinen, sillä silloin maalla ei olisi johtoa ollenkaan ja se on liian vaarallinen tilanne. Opetetaanhan valtio-opeissa, että valtatyhjiö täyttyy nopeasti. Jos ei omasta porukasta niin ulkopuolisilla. Vanhat esimerkit löytyvät moneen kertaan Egyptinkin historiasta, sillä vuosituhansien aikana maan ovat valloittaneet monet voimat ja aina silloin oma hallitus on ollut heikko ja kansa hajalla. Nyt ei toki ole sellainen tilanne kuin usein muinoin, jolloin maassa oli useampia kuninkaita. Nyt ei ole pomoa ollenkaan, kun Muballe ei ole korvaajaa valittu.

Ruudussa esitetään mellakoiden jatkumoa ja protesteja on järjestetty jatkuvasti. Ne vain ovat jääneet suomalaiselta medialta vähälle huomiolle. Heinäkuun eka päivä oli mielenosoituksia joista en muista edes kuulleeni. Vaikka tämän maan tapahtumat kiinnostavatkin, en silti jaksa kotona ollessa ihan kaikkea seurata.

Nyt puhuu USA:n hallituksen edustaja ja kertoo että heillä ei ole halua sekaantua vaan toivovat että egyptiläiset ihan itse ratkovat ongelmat ja saavat pystyyn hallituksen. Tuntuu kyllä vähän tekopyhältä, sillä molempien Bushien aikaan jenkit olivat hanakasti järjestelemässä eri maiden vallankumouksia ja nukkehallituksia. Nytkin on vielä tilanne se, että Saudien ja monen maan rappeutunut hallinto pysyy vallassa vain jenkkien tuella.