Sattui silmään paikallislehdestä rautakaupan mainos, jossa tarjottiin rinnakkain kahta tuotetta. 1. suomalainen postilaatikko 149€ ja 2. ruohonleikkuri, tehty arvatenkin Kiinassa 159€. Tuli mieleen Tauno Matomäen sanonta ettei meillä kannata tehdä mitään hevosta pienempää. Saatiin sentään aikaiseksi sopimus rakentaa A-sarjan Mersuja 100 000 kpl kolmessa vuodessa.

Amatöörit” tappelevat kunniasta Lontoossa. Suomen paraatilajeista ei tullut pisteitäkään. Paini, pitkien matkojen juoksut, ammunta, ei mitään. Vielä on jäljellä keihäänheitto, joten pientä toivonkipinää on vielä. Illalla kuulen kannattaako lauantaina hilata itsensä telkun ääreen. Mutta huvittavaa on, että nykyvuosina mitaleita ovat tuoneet nuoret aivan kummista lajeista. Nytkin ainokainen purjelaudalla. Juuri radio kertoo että purjehtijatytöt voisivat saada lätkän, ainakin ovat pisteissä vähintään neljänsiä. Miehet ovat mahdollisuutensa tyrineet.

Talvilajien mitalit on tulleet ihan uusista lajeista, joissa ei ”diagonaalia” käytetä. Vanhat perinteiset hiihtolajit eivät suomipojilta suju entiseen malliin. Vain moottoreilla avustaen etenevät pojat radoilla ja poluilla kohtuullisesti menestyen. Saattavat lajit olla urheilua, mutta ei liikuntaa eikä amatöörihommia.

Useana vuonna on vuokraemännän pensaista kadonneet karviaiset aina viikolla 33 öisin. Valistunut arvaus syyllisestä on supi. Nyt on saatu lainaksi loukkuansa. Panin sinne kanan kalutun jämän, kun edellisyön namusyötit, kurkunpalat ja viinirypäleet eivät olleet houkutelleet. Päättely on että jos karviainen kelpaa, luulisi rypäleenkin houkuttavan. Supi kun on kaikkiruokainen ja peloton vekkuli.

Olen nyt ollut ilman tv:tä toukokuusta asti eikä yhtään ole harmittanut. Nyt näitä o-kisoja kuuntelen radiosta kaiken päivää taustameluna. Höristän kuuloa vain suomalaislajien kohdalla. Paljoa ei ole tarvinnut keskittyä kuulemaan.

Mutta sen verran sai Usain Bolt satasen finaalista kiinnostumaan, että oli ihan pakko mennä naapuriin ruudun ääreen. On se kova sälli. Muistelen vaan että hän tyri Tokion kisoissa ja jätti juoksun kesken, lönkötellen loppumetrit. Nyt meni poika loppuun asti ja tuloshan oli mahtava 9.63. Joku jo ennusti että ennätys voisi tippua alle 9.50, saas nähdä koska. On kiinnostava ilmiö että yksi pieni maa löytää näitä kovia juoksijoita. Nytkin oli loppukisassa 3 Jamaikalta, 3 jenkkiä ja muutama muualta. Ja kaikki tietysti jonkin asteisia mustia. Onko regeellä jokin osuus asiaan? Ainakin rentoutta tarvitaan musiikissa ja lyhyillä matkoilla juostessa.

STT kertoi: ”Uruguayn hallitus on lähettänyt maan parlamenttiin lain, joka sallii valtion kasvattaa ja myydä marihuanaa. Maan presidentin Jose Mujican mukaan valtion tuottamaan marihuanaan siirtyminen vähentäisi huumeiden salakuljetukseen liittyvää rikollisuutta.

Marihuanan käyttö maassa on jo laillistettu.

Hallitus arvioi, että valtion olisi kasvatettava vuodessa 27 tonnia marihuanaa, jotta kysyntä tulisi tyydytettyä. Lakiehdotuksessa määritellään, että kansalaisten tulee rekisteröityä ostajiksi, jolloin he voisivat ostaa enimmillään 30 grammaa marihuanaa kuukaudessa. Ulkomaalaisilla ei olisi osto-oikeutta.”

Olispa jännä nähdä tuleeko tuotteesta brändituote eli kamalle hieno nimi ja pakkaus ja arvatenkin vielä mainosbudjetti !!! Ainakin jos S-osk sitä ryhtyisi jakelemaan. Kaikkien haluamaa tuotetta mainostetaan varmuuden vuoksi vaikka on muutenkin varmaa että tuotteella on kysyntää. Vertaa suomalainen elintarvikemainonta.

On suunniteltuna retki Tyrvään kirkkoa katsomaan. Samalla kertaa katsastetaan sitten Egyptinäyttely Sastamalassa. Piti lähteä huomenna lauantaina, mutta onneksi Hannun vaimo kurkkasi netistä sen kirkon aukioloajat ja hoksasi että se onkin lauantaisin uskoa harjoittavien rituaalikäytössä. Siispä keikka siirtyi sunnuntaille. Perästä kuuluu.

Uuden Suomen verkkolehdestä juutu suomalaistutkijan väitöksestä.

Kiveslöytö tarkoittaa askelta eteenpäin, sillä hiiren kivesten solut tuottavat samoja proteiineja kuin mitä alkion kantasolut tuottavat. Löydettyjen kiveskantasolujen käyttö ratkaisee tutkijoiden mukaan alkion kantasoluihin liittyviä geneettisiä, immunologisia ja eettisiä ongelmia. Löydös voi mahdollistaa paremmin kiveksen kantasolujen käytön kantasoluhoidoissa, joissa uusia soluja, kudoksia ja elimiä voidaan kasvattaa kantasoluista, väitöstiedotteessa todetaan.”

Olishan se jännää jos joskus on tarjolla ihmisille uusia elimiä tuhoutuneiden sijalle, joiden lähtöaihio on otettu hiiren kiveksistä. Voisi olla parempi kuin ei tietäisi siitä mitään?