Egyptiläinen bloggeri on pantu linnaan 2 tai 3 vuodeksi. Syy ja tuomion pituus jäi epäselväksi. Taitaa sitten oilla vaarallista tämä bloggaus? Minähän en itse keksi aiheita vaan ne purskahtelee eteen yleensä joko kadulta katsoen tai AlJazia katsellessa.

Kamaluuksia sattuu joka puolella, viimeisin hirveys oli Belgiassa, jossa yksittäinen tärähtänyt tappoi 5 ja vammautti satakunta käsikranaatilla. Niin että on näitä karmeuksia muuallakin, ei yksin täällä.

Länsijoukkojen poistuminen Afganistanista on vaikeaa ja saattaa maan taas sekasortoon 2014. Pitääkin kysyä, miksi sinne yleensä mentiin? Syy oli kai estää huumeiden tuonti länteen, mutta kai sen olisi voinut estää helpommin lentokentillä ja satamissa, kuin menemällä tappohommiin sinne vuorten keskelle. Nyt on Pakistan sulkenut huoltoreitin ja joukkojern huolto on vaarassa. Muut reitit Venäjän entisten osavaltioiden  kautta ovat huonommat ja kalliimmat. Jenkkien herkkyys mennä ojentamaan eri maiden asioita on huono homma.  Ei demokratiaa voi viedä pakolla!