Egyptissä MB on julistanut kampanjan, kutsuen kansaa nousemaan armeijaa vastaan ja johon se kutsuu apuja ulkomailtakin. Viime yö oli karmiva ja nyt kertoo AlJazeera että 53 olisi ammuttu. Ampujana sekä kansalliskaarti eli turvallisuusjoukot mutta myös armeija. Tiedot kertovat että mb-aktiivit olivat rynnimässä tarvallisuusjoukkojen päämajaan, jossa pidetään M. Mursia poispotkimisen jälkeen. YLEn uutisissa sanotaan että sotkussa olisi ollut mukana aseistaettuja siviilejä, jotka ampuivat Mursin tukijoita.

Tilanne pahenee nopeasti ja on hirveä seurata sivusta kun kansakunta vajoaa kaaokseen. Kuitenkin MB:n puhemies, nuori sujuvaa englantia puhuva heppu vakuuttaa mb:n pyrkivän demokratiaan ja ainakin nyt sitä kannattaa korostaa, koska Mursi oli valittu vaaleilla. Se että mb itse halveksi demokratiaa kun valittiin 100 ”viisaan” porukka värkkäämään perustuslakia, sillä siihen joukkoon he tunkivat demokratiasta välittämättä omat edustajansa enemmistöksi ja lopputulos oli epäreilu muille ryhmittymille. Siitä johtuen sitten perustulakituomioistuin kumosi koko sen komitean ja tehdyn paperin oikeutuksen.

Ja siitä alkaen on kriisi pahentunut, Mursi tehnyt erilaisia hulluja tempauksia, perunut niitä ja luonut epävarmuutta. Kun vielä mb-porukan talousosaaminen on ollut surkeaa ja johtanut koko ajan kurjistumiseen kun matkailu on supistunut. Turismi kärsii islamin vahvasta vaikutuksesta ja mellakoiden pelosta. Mursi jo kiristi viinahanoja ja on huhuttu että turistikaan ei enää saisi käyttää bikineitä altaalla. Jos ei voi ottaa aurinkoa, ei enää ketään kiinnosta. Koptipapin ampuminen Siinailla pelottaa.

Maassa on voimassa vanhentunut Muban aikainen perustuslaki, pressana tilapäisesti sen tuomioistuimen pomo ja eilen kuiskittiin että El Baradeista tehdään varapressa. Ehdolle pääministeriksi on lännessä opiskellut lakimies. Mutta kukaan heistä ei voi talouden surkeudelle mitään. Jatkuvat mellakat pelottavat turistit pois, terroristit räjäyttivät taas putket joiden kautta myydään maakaasua Israeliin ja Jordaniaan eli sekin pikku tulo jää saamatta.

Armeija on noussut taas mahtitekijäksi eli rosvoaa suuren osan kansantulosta vanhaan malliin. Jotain kehitystä siistimpään suuntaan on silti näkyvissä, kun kenraalit ovat nuorentuneet ja ovat saaneet tukea ja koulutusta lännessä. Mutta vanha korruptioelämä tihkuu esiin joka huokosesta mädättäen yhteiskuntaa kuten ennenkin.