Sattumanippeleitä

 

Olen syöttänyt talon laihaa koiraa muutaman kerran, kun on ollut sardiinipurkissa rasvaa, jota ei muuhun voi käyttää. Valutin sitä leivänjämään ja panin mukaan kanankoivenluut. Pari annosta olen vienyt ja nyt koira ulisee aina kun näkee minut. Se on oppinut hyppäämällä pääsemään irti sillä se on kytketty lyhyeen ketjuun maahan pistetyllä tapilla, jonka se on oppinut hyppimällä irrottamaan. Koiria ruokitaan tosi niukasti ja ne ovat laihoja. Jopa kulkukoirat ovat paremman oloisia.

 

Kissojahan on joka nurkassa, eikä niitä liioin ruokita. Löytävät luonnosta hiiriä ja muita jyrsijöitä sekä pikkulintuja. Kissathan ovat julmia petoja jotka tappavat valtavasti lintuja. Meillä se kai on jotenkin kurissa, mutta täällä kissat kulkevat vapaina.

 

Soitin taxin joka on mulle pystyssä pari kyytiä. Poika on ihan lirissä, kun ei ole keikkaa. Nyt hän pyysi rahaa, vaikka myönsi olevansa velkaa. En antanut vaan muistutin että olen vielä saamassa yhden kyydin ja käytän sen lähipäivänä.

 

Suomalaisuudesta hyvä kirjoitus

http://annebland.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161689-vihainen-suomi

 

Otin kuvan HH-talon katolla majailevista kyyhkysistä, sillä yhdellä valkoisella oli aika selvä risti selässä. Nyt kun kameran akku on tyhjä en saa sitä tähän.

 

Lautalla leikki noin 3v. Mustafa pienillä lasikuulilla. Muistan että ne olivat mullekin aarteita. Ostin häneltä kolme kuulaa ja vien ne päiväkotiin. Toivottavasti ei synny riitaa kuka ne saa. Täytyy keksiä jokin ratkaisu.

 

* * *

Aika karmiva on tilanne Krimillä ja Ukrainassa. Voisi olla aika luontevaa palauttaa koko niemi taas äiti-Venäjän huomaan. Sehän ”lahjoitettiin” Hrutsevin kaudella Ukrainalle ja ollut osa sitä vasta 50v. Kun siellä on Venäjän suuri laivastotukikohta, on siitä jo ollut pulmia kun Venäjä hajosi. Kansasta suurin osa on etnisiä venäläisiä. Tosin iso vähemmistö on tataareja, joita Stalin riepotti kaameasti aikanaan. Olen jo usein todennut että Putin pelottaa minua. On se niin kaheliksi muuttunut ja kaveeraa nyt mp-jengin kanssa. Tämä jengi olikin jo jossakin tiesululla Krimillä YLEn Marja Mannista tsekkaamassa. Ei hyvä.

Siskontyttö oli aikoinaan, kauan sitten opiskelemassa venäjää Kiovassa. Taitaa nyt seurata tilannetta kiinnostuneena? Yksi analyyttinen kirjoittaja pohtii tilannetta:

https://mail.google.com/mail/ca/u/0/#inbox/1447fff919430222

 

Janu heitti herjaa tv:ssä ja kehui että on hyvä tyyppi ja isänmaallinen mies. Varashan se on ja ryöstänyt maan kansallisvaroja ja pannut poikansa tilille 350 miljoonaa taalaa tai euroa jonnekin Lichtenstainiin. On se vaan kumma että noissa maissa on niin huonot systeemit, että pressa voi kaapata rahaa itselleen. Ei meillä Sauli saisi fyrkkaa viedyksi keskuspankista noin vain. Kyllä siirtoon tarvitaan monta allekirjoitusta ja vahvat perustelut, joita ei kukaan kelpuuta sittenkään. Hyvä jos palkkansa saa kuitatuksi.

 

Tuleeko Suomeen sitten hallituskriisi? Jos Katainen lähtee lätkimään puhiksen hommasta ja vihreät lähtevät hallituksesta, tulee tenkkapoo. Silloin voi mennä kokonaan uusiksi koko paletti ja Soinille annetaan mahdollisuus näyttää mihin pystyy. Aika kimurantti tilanne. Eipähän ole pitkiin aikoihin Suomessa ollut hallituskriisiä ja välivaaleja. Olisi uusi tilanne lähes kaikille nykyedustajillekin.