Kuljen aina Koitikatua Heinin kuppilaan ja parturiin mennessäni ohi stadikan, jossa yleensä vaalien äänet lasketaan. Kadulla oli parkissa kymmeniä autoja joiden takalasissa oli vaalimainos. Tarkistin paikalliselta että todella on käytäntö, että ehdokkaat ovat mukana äänien laskennassa, siitä autot. Tungos kadulla jatkui, ja nokkelat katukauppiaat olivat paikalla myymässä pähkinöitä ja jotakin kuumaa ruokaa. Nopeus ja nokkeluus on katukauppiaalle elinehto. Miehet tuntuivat päivystävän paikalla sitkeästi odottaen tuloksia. Voi olla pitkä odotus virallisiin tuloksiin, mutta varmaankin sieltä tihkuu alustavia tuloksia kun pudonneet ehdokkaat lähtevät ulos laskentakeskuksesta. Tämä on arvelua, mutta jotakin liiekennettä stadionilta oli ulos ja sisään, joten tietoakin kulkee.

Äänestyslaskennan rauhaa oli turvaamassa myös stadionin takasivulla, josta ei ole sisäänkäyntiä,. paljon poliiseja. Laskin 4 armeijajeeppiä, putka-auton, kk-pasin ja monta lava-mikrobussia, joita siellä ei muutoin ole. Useita sotapoliiseja oli paikalla. Jatkoin matkaa ja Medinan puolella väki oli lisääntynyt. Pari pikkupoikaa halusi harjoitella kielitaitoaan ja juttu alkaa joka kerta: mikä on nimesi? Sanoin Muhamed, jonka poika tajusi vitsiksi. Irtauduin siitä keskustelusta kun pojan kielitaito ei riittänyt selittämään mitään asiaa mitä kysyin.

Kuitenkin yleisvaikutelma oli rauhallinen. Kuulin kuitenkin kuppilassa kertomuksia joistakin levottomuuksista Genan kaupungissa, jonka kautta kulkee liikenne Hurghadaan ja Denderaan. Mutta paikalliset selittävät että se kahina johtuu ihan paikallisista heimojutuista. Aikaisemmin ehkä poliisin pelko on pitänyt paineet pinnan alla, mutta nyt kun poliisilla on muutakin hommaa, voi olla että vanhat sukukaunat nousevat pintaan.

Takaisin tullessa olikin poliisien ketju pantu estämään kulku myös kadulle stadionin taakse. Sanoin ystävälliselle kersantille että asun tällä kadulla ja pyysin lupaa katsoa poikien varusteita. Hän ei  kai ymmärtänyt minua mutta ei estänyt kun kävin tunnustelemassa yhden poliisin keppiä. Se oli kovaa kamaa, ehkä muovia ja noin 120cm pitkä, kahvalla varustettu ase. Sattuu varmasti pirusti jos kepistä saa.

Tapasin kahvilassa kiinnostan siskosparin, mutta siitä erikseen.