Hannula on Habun  kylän keskustassa, entinen Heinin majapaikka.

Ensin työ, sitten leikki, lausui kerran Heikki. Vanha hassu loru tuli mieleen, kun kävin ekaks kuvaamassa Hassanin raksalla jäteveden käsittelyn systeemin rakentamista. Siitä joskus erikseen juttua, ehkä. Leikkipuoli alkoi kun käväisin Päivin työmaalla, jossa ihmettelimme työn jälkeä ja sitä, miten vähän ammatillista osaamista ja viitsimistä voi olla miehillä, jotka kutsuvat itseään maalareiksi. Ja sitä työtä ostavalla ja hyväksyvällä ihmisellä (A) silmää ja tajua laadusta. Ei ihme että Päiviltä oli petänyt hermo ja oli tarvinnut lasin maitoa ja pari keksiä toipuakseen potutuksestaan.

Patikoin siitä sitten Habuun Hannun savitalolle, jossa istuimme tovin kahdestaan Erikan kanssa, kun isäntä ja toinen vieraansa Sari olivat kauppareissulla. Kohteena uusi WB:lle avattu sikakallis alan kioski, jossa juomien lisäksi on myynnissä muutakin elämälle välttämätöntä. Viinin ja muiden alkoholien hinnoittelu vain on ihan sairasta ja totesimme että oli viimeinen kerta siinä kaupassa käynti. Sen verran viitsimistä ja harrastusta asiaan pitää olla että menee yli virran ja käy asemakadun kioskilla tai assan vieressä ostoksilla.

Käväisimme alkuillasta näyttämässä Sarin jalan mustelmaa tohtorilla. Tri Boutros kun majailee ja ottaa iltaisin vastaan ihan naapurissa. Antoi reseptin ja hoitoneuvot, 100LE, kiitos. Saimme sitten avun ”JabaJäbältä”joka kävi apteekissa tuoden rohtoa vaivaan. Hän toi myös ruokaa ja ihan pyytämättä ja minäkin sain iltasen, vaikka vähiin kävivät Hannulan haarukat ja lautaset. Hän ei ole ehtinyt sopia mitään näistä aterioista ja systeemiä pitänee muuttaa, kun naisvieraat lähtevät 4 pv päästä Cairoon. Meille pohjoisessa samalla aikavyöhykkeellä asuville on hiukan vaikeuksia asennoitua näihin perheen huomassa saataviin automaattisiin tukipalveluihin ja varsinkin arvioida niiden hintaa. Mitä pitää maksaa kotiin kannetusta ateriasta? Mihin verrata? Kun tietää että tarpeet siihen maksaa ihan minimaalisesti ja tekeminen sujuu kodin muun askareen ohessa, niin ei ihan ravintolahintaa halua maksaa. Mutta mikä on reilu hinta, siinä pulma. Tämä pharmasiakäyntikin oli suuri apu siihen saumaan, mutta siitä ei laskua saa ja jotenkin se pitää jossakin välissä korvata.

Päivän HABI 12.

Tänään teemme retken lähiseudun nähtävyyksille, mutta siitä erikseen.