24.10.2011  (tekstin muotoilussa tuli ongelmia)

Junalippujen myynti puhutti kotoa lähtiessä. Järjestelmiä on vaikea hallita. Kun kerromme ongelman 22 miljoonalla kairolaisella menee jo helposti sekaisin kuka vain. Olin junalippuostoksilla päivällä ja tungeksin  hikisenä miesjoukossa lippuluukulla jos toisellakin enkä tullut yhtään kuulluksi.


  Hoksasin ottaa kameran ja kuvata  noita tungeksivia miehiä ja  laiton puheluukusta kameran sisään ja otin kuvan rahanlaskijoista avotoimistossaan.  Kului  vain hetki kun viereiselle luukulle tuli mies, putsasi työpöydän ja oikein kutsui minua siihen ja kysyi kohteliaasti mitä halusin. Sain mitä pyysin. Ekaluokan lippu  yöjunaan ylihuomenna Luxoriin . Taisi tulla vähän ylihintaan  (n. 23 euroa) verrattuna siihen mitä lipussa lukee(n.14 euroa) ja ekaa kertaa  englannin kielellä. sain kyllä maksusta arabiankielisen kuitin. Siitäkin arvelin, että minun aavisteltiin käyttävän kuvia jossain heille epämukavassa yhteydessä.  Tähän asti liput on aina ennen olleet arabiankielisiä ja asemilla osataan huonosti englantia.


Olen sen selittänyt sillä, että junaliikenne on maassa kehittynyt vasta siirtomaaisännästä itsenäistymisen jälkeen ja siten isännän kielikin jäi ulkopuolelle vaikka se muualla kaikkialla perintönä onkin. Samaksi päiväksi yleensä junalippua on mahdotonta saada, koska varausjärjestelmä ei toimi. Junassa on aina tilaa kun reippaasti vaan hyppää kyytiin ja maksaa konduktöörille matkansa ja on valmis vaihtamaan paikkaa matkan aikana ihan kuin kotiSuomessakin.