jossa äänestetään ensi kierros presidentin valinnan kiemuroissa. Aiheesta oli hyvä Katri Merikallion  kirjoitus SK:n numerossa 20. Hän kertoi tilanteesta laajemmin kuin itse osaan. Hän on haastatellut ehdokkaita ja pitää pääehdokkaina kolmea miestä (naisia ei tietenkään ole ehdolla!) eli Amr Mussaa, Muhamed Morsia (MB:n virallista) ja Abdel Moneim Aboul Fotouhia. Viimemainittu oli MB:n jäsen mutta erotettiin, kun hän asettui ehdolla vastoin puoluejohdon kantaa. Hänellä ja Mussalla on laajempaa kannatusta, mutta kun parlamentissa on laaja, 75% kannatus muslimipuolueilla, on odotettavissa sen porukan äänestävän myös pressanvaaleissa samoin. 
Amr Mussa on entinen Muban ulkoministeri, mutta on ollut 10v. arabiliiton pääsihteerinä, joten häntä ei kaadettu vallankumouksessa, vaan hän säesti sitä. Ukko on kuitenkin 75v, mutta ikähän ei ole este arabikulttuurissa. Tuomioistuin on keskeyttänyt perustuslakikomitean työn, kun muut valittivat sitä, että muslimiporukoilla on liian vahva edustus. Nyt uuden lain kasaaminen on seis. Parlamentissa on esitetty kantoja siitä, että laissa pitää vähentää presidentin ja lisätä parlamentin valtaa. 
Nyt yksi uhka on siinä, että valittava pressa, jolla kenraalit ovat lupailleet luovuttaa vallan kesäkuun aikana, astuu virkaansa ilman tietoa valtasuhteista. Pelkään pahoin että kenraalijuntta käyttää sitä keppihevosena ja vitkuttelee vallansiirtoa. Siitä taas nousisi hirveä haloo ja uusi väkivallan aalto, pelkään.