luxor 89.2009 mietittävää

Pientä viininottoa eilen, vain 2 pulloa valkoviiniä, Obeliskia. Uutisia katsellessa huolestutti erikoisesti Israel, jonka asenteet palestiinalaisiin ovat vaain koventuneet Jetanjahun myötä. Siitä ei hyvää seuraa lähi-idässä. Se ei rauhoitu ennenkuin Israel lopettaa nykyisen politiikkansa. Nyt se on taas laajentanut YK:n laittomiksi toteamia kyliä ja uudisasutuksia palestiinalaisalueille. Vaikka ihan oikeasti symppaan meidän kotijutskuja, en ollenkaan ymmärrä enkä hyväksy nykyisraelin touhuja.Se voi vielä johtaa paljon pahempaan, kun nämä lähivaltiot saavat ydinaseita ja niissä on näitä terroristiporukoita. Iran on erityisen huolestuttavassa tilanteessa. Oppositio väittää vaaleja vääräksi ja nykypressa, tämä Ahmadijotakin on ihan kaheli. Iran ilmoitti kymmenkertaistavansa rikastetun uraanin tuotantonsa lähivuosina. Tosin asiantuntijat Aljazeeralla totesivat sen pupuksi, sillä resurrsit eivät riitä. Se on siis uhittelua, johon on vaikeaa vastata. USA on ihan kusessa tämän asian kanssa.

Toinen, aika kumma juttu on Egyptin asenne, että se ei päästä läpi jo vuosia jatkuneita rekkasaattueita Gazaan. Nyt on vuosi siitä, kun Israel kaikkien lakien vastaisesti pommitti Gazan tuusannuuskaksi ja nyt tämä englannista lähtöisin oleva avustussaattue, 200 rekkaa, on juuttunut rajalle. Kukaan Suomessa ei taida tietää asiasta, koska se "ei ylitä uutiskynnystä", mutta onneksi Aljazeera kertoo. Saattueen matkassa on saattajina satoja kansainvälisiä ihmisiä, fiksuja länsimaisia, jotka protestoivat kovasti.

Naapuritalon pikkutyttö, jolle ei ole avainta uskottu, taputteli rautaporttia, joka eristää talon ja koiran kadusta. Äiti ei kuullut ääntä. Moikkailimme tytön kanssa ja kun hän huusi "mama" minä autoin huutamalla. Mama kuulu ja tuli avaamaan. Kadulla on kovaa meteliä kun naapurikorttelissa hakataan laudoituksia ja jossakin soi rälläkkä.

Soitin Saadille ja tilasin kyydin huomiseen golfiin. Sovittiin, että tavataan illalla klo 18 hänen shopissaan taxi-isännän kanssa ja lasketaan, montako kertaa olen käyttänyt. Olen jo aikaisemmin luvannuut, että kompensoin sen, että olemme kulkeneet monta samalla kyydillä ja välillä koukanneet jotakin hakemaan. Ajattelin tarjota ensin 200 ja sitten tinkimisvaiheeessa antaa 300 lisähintaa. Matti onnistui tinkimään kadulta taksinsa hintaa 80 per kerta. Tämähän on sama hinta, kun otetaan huomioon Saadin komissio 10%.

Onkohan taksien hintataso tippunut sitten 4 vuoden takaisesta, kun vanha muistiinpano kertoi, että taxi on golfkentälle 100 LE kerta. Nyt se maksu sisältää 2 reissua, menon ja paluun, yht. noin 45 km. Samaa satasta olen maksanut lentokenttäkeikoista, joka tuntuu sopivalta. Tämä golfkeikkojen tinkiminen on aikamoista nihilismiä! Siinä menee taxarilta kyllä keikka aika nahkoineen. Hyvä (riistäjä) Matti!

Taas autoin lapsia pääsemään portista. Nyt olivat kaikki 3 portilla kiljumassa ja huusin mamaa. Se kai auttoi, koska lasten äänet ovat korkeat ja mun matala. Ja pikkutyttö nauroi kippurassa.

Tämän talon omistaja kävi varmistamassa, että muutan, koska hän on saanut kämpän vuokrattua muille. Velttokäsi kyseli, paljonko maksan uudesta kämpästä ja ei ehkä ymmärtänyt, että todella maksoin 3600 LE/kk tästä. Hän väitti, että kaikki maksavat saman hinnan, jota ei sanonut. Mutta hän vakuutti antavansa mulle alennusta, jos tulen ensi vuonna.

Taidan silti olla valmis kiipeämään neljänteen kerrokseen, kun kämppä on tiiviimpi = pölyttömämpi ja siellä on netti. Ainakin hinta on kohdallaan siinä, siis 1600 kk. Taisi Saad tässä kohtaa vetää kovasti mua retkuun, vaikka muissa hommissa onkin ollut reilu hinnoittelussaan. Sen ymmärtää, kun tietää että bisnes on mennyt muutoin huonosti. En kanna kaunaa ja ehdottelinkin jo että jos nämä uudet matkalaiset haluavat mennä Assuaniin, menisivät Saadin kautta. Siinä hän ei kuseta.

Sovin jo alustavasti, että Makarim auttaa fillarillaan muutossa, ettei mun tarvitse raastaa matkalaukkua koko kilsaa. Yritin soittaa Heinille jutusta, mutta ei mennyt läpi. Taitaa duunata safkaa jollekulle asiakkaalle. Huomenna pitää muuttaa ennen kahta.

Tästä seuraakin pikku junailu. Sovittiin peli huomiseksi, mutta en ehdi pelaamaan kuin 9 reikää, sillä menisi liikaa aikaa täyskierrokseen. Pitää vaan junailla heille paluukyyti, mutta se hoituu helposti.

Hein soitti ja sovittin, että saan Makarimin avuksi muuttoon, ettei tarvitse kantaa kamoja. Kun sattuu olemaan riesana esim puoli keissiä kaljaa. On muuten vasta kolmas keissi menossa ja 2 kk täyttyy. Viinipulloja en ole laskenut.

Tällainenkin pikku muutto kauhistuttaa, kun katselen kaikkea kamaa jota olen sirotellut eri paikkoihin. Miten koville ottaakaan sitten varsinainen muutto kotona. kun talo joskus saadaan kaupaksi. Tämä muuton henkinen kovuus on yksi niistä syistä, miksi olen puuhannut ekokylää ja siihen seniorikorttelia. Kun saisi vanha ihminen viettää loput vuotensa tarvitsematta muuttaa. Taikka jos muutto tuleekin, olisi uusi kämppä lähellä ja säilyisi edes tuttu kylämiljöö ja vanhat suhteet. Raihnaisenakin voisi käydä naapurissa, jos se on se sama tuttu ja lähellä.