Varmaankin asumista vieraassa maassa ja oudon kielen keskuudessa on helpompaa, kun on yksi paikka missä saa puhua omaa rumaa kieltään. Siinä kurkkuäänteet sorisivat ja puhe pulppusi, kun 5-6 holskua jutteli vilkkaasti. Tarjosin pullon viiniä, mutta siitä ottivat vain Hein ja Tjeetska. Kun se loppui tarjosi T ja sehän viihdytti meitä.

Kirjaan tähän sekalaisia kommentteja ja juttuja, joita ilan aikana kirjasin. Alkuillasta sisään purjehti pari hyvinsyönyttä naista, joille heti sanoin "olette siskoksia" johon kaikki nauroivat, sillä naiset ovat identtiset kaksoset, joten siinä ei paljon silmää tarvita kun sen huomaa. Enika on ollut yhtämittaa Luxorissa 6 vuotta, tietysti arabimiehen kanssa asuen. Sattuu mukavasti että asumme sammalla kadulla, hän hiukan "landelle" päin. Systeri on täällä kylässä useita viikkoja talvea paossa, sillä ei se räntätalvi ole herkkua Hollannissakaan.

Sitten sisään tuli englantilaisheppu n. 60, joka asuu täällä. Kysyin miten on kuuman kauden kanssa ja hän kertoi olleensa viime kesänä pois täältä vain muutaman viikon elokuussa. Hein innostui kehumaan uusia ruokatavaroita joita tuottaa Hurghadan kautta. Maistatti kinkkua ohuina viipaleina, brittiherkkua ja hyväähän se on, läskinen possunperä hyvin ohuina siivuina.

Tarinoita: 89v. brittileidi asuu jossakin isossa hotellissa, ui viileässä vedessä joka päivä ja matkustaa yksin!!! Hein teki taiteilijan kotisivut, käyttäen valmista apuohjelmaa, mutta näyttää hyvältä. Hollannissa, kuten kaikkialla, on monia murteita ja väittivät ettei kaikkia mitenkään ymmärrä. Oli esimerkkisanoja, joille naurettiin. Kertoivat tarinoita, miten pikkurikollisuus on nostanut päätään täällä. Brittipariskunta, joka on vuosia asunut täällä, päätti lähteä kotimaahan, kun vaimolta yritettiin ryöstää laukku. Tosin tämä porukka arveli, että heitä oli tönitty ja haukuttu siksi, että mies oli kovin ylimielinen ja karski täkäläisiä kohtaan. Metsä vastasi huutoon.

Maria kertoi juuri jääneensä eläkkeelle, kun täytti 60 lokakuussa. Nyt on ihanaa olla vapaana. Hän harrastaa öljymaalausta ja on mukana 10 työtä, jotka voisi näyttää minulle kunhan sovitaan milloin. Hän oli töissä kaukana kotipaikasta, joten matkoihin meni joka päivä 2,5 tuntia. Myös työ oli raskasta ja tukea ei saanut yhteisöstä. Siksi hän jäi eläkkeelle heti kun oli mahdollista, vaikka sanookin kannattavansa pidempiä työuria. Asuu Eindhoovenissa ja ilahtui kun tiesin että siellä on Philipsin kotipaikka. Käytiin läpi näitä sairausjuttuja, T ja minä syöpinemme yms. hänen syöpänsä on pysähtynyt ja on vakaa, kun aikaisemmin se eteni ja paheni. Lääkäri oli ihmetellyt, sillä 6v. sitten sama lääkäri ennusti lyhyttä elämää hänelle. Heillä on viha-rakkaus suhde, sillä T tuntee riippuvuutta häneen ja samalla vihaa tautiaan ja siihen liittyviä lääkkeitä yms.

Enika ei kertonut liitostaan mitään, mutta kertoi että kaikki hänen tuntemansa muslimit vierastavat vanhoillista islamia ja siis MB:tä ja kukaan ei usko sen voittavan vaaleja. Jos niin kävisi, he pelkäävät että turismi loppuisi, hotellit muutettaisiin tehtaiksi ja asunnoiksi käyhille! Täkäläiseen tapaan huhuja liikkuu ja niitä osataan näköjään käyttää myös politiikassa aseina. Sillä onhan ihan selvää ettei valtion talous kestäisi mokomaa hölmöilyä, kun se muutenkin on ihan kuralla. Jos muslimit MB voittaisi enemmistön parlamenttiin, he muuttaisivat heti pois. Enika ei edes tiennyt miten se menisi, mutta uho oli kova, tänne ei jäätäisi! En usko että tarvitsee muuttaa, sillä kaikki muslimit joiden kanssa olen puhunut, vastustavat pitkäpartoja.

Tsetska (äänneasu) kertoi että hänellä on aina ollut kotona luova sotku. On asunut samassa talossa koko ikänsä, lapsuuden, 2 aviota lapsineen, koko elämän. Hän ei itse huomannut että talo oli rappiolla, kunnes tapasi taas lapsuuden teinirakkauden eli Heinin. Hein sitten pakotti siivoamaan ja korjasi taloa. Uusi lattioita, maalasi ja remppasi koko talon. Sitä hän teki edellisen kesän ja kun tuli tänne viime syksynä, tuli ero täällä asuvasta Myriamista. Silloin hän asui 5 yötä mun kämpän sohvalla, kunnes järjestyi uusi asunto.

Kun olin lähdössä, tuli Kees, viime reissulta tuttu hollantilainen. Oli jo aikaisemmin ilmoittanut tulevansa syömään. Yksi holsku, lihava Alex oli lähtenyt kotimaahan ja palaa kuulemma helmikuussa. Hollantilaisten kanssa on ihan mukavaa ja jopa kieltä ymmärrän jos tiedän mistä puhutaan. Onhan se sotku englantia, saksaa ja skandinaaviskaa, tosin kamalasti ääntäen ja koristen.