sekalaista

Orpokodeissa on vaarana, että pedofiilit luikertavat mukaan "auttamaan."  Keskusteluissa on noussut esiin ilmeinen epäkohta näissä orpokodeissa ja lastenkodeissa. Hein oli tavannut jonkun englantilaisen hepun, joka kertoi toimivansa hyväntekeväisyysasioissa ja rakentavansa orpokotia. Hein tarjoutui auttamaan ja lupasi tarjota orvoille lettukestit kerran kuussa. Kaveria ei ole näkynyt sen jälkeen.

Aishan miehen sisko toimii SunShine orpokodin piirissä. Sieltä oli kuultu juttu, että joku heppu oli tullut tarjoutuman vapaaehtoistyöhön ja halunnut lapsia mukaansa retkille. Tarina ei kerro, onnistuiko tämä nimenomainen pervo saamaan lapsia mukaansa. Aisha oli opastanut kälyänsä, että älkää koskaa antako lapsia yhden miehen mukaan.

Mielikuvituksen puute. Kun kaikki on ennalta määrätty eikä uskonto ja kulttuuri anna paljoa vapauksia edes omalle mielelle, on ihmisille tullut vaikeaksi kuvitella muuta, Näin on pakko päätellä, sillä niin usein törmää ihmisiin, joilla ei leikkaa mikään näytelmä. Vaikka se liittyy heidän omaan duuniinsa. Kun minulla ei ole soveltuvaa kielitaitoa, on pakko joko piirtää tai näytellä, kun sanoja ei ymmärretä. Mutta vastapuolella pitäisi olla kykyä ymmärtää eli mielikuvitusta. Olen monissa kulttuureissa pärjännyt mimiikalla, viittomilla ja fraaseilla, mutta en täällä. Venäjällä, Romaniassa ja Espanjassa olen vaihtanut ajatuksia ja käynyt pitkiä "keskusteluja" ymmärtämättä toisen kieltä ollenkaan tai osittain. Mutta hyvin usein täällä törmään ilmiöön, että vastapuoli ei kykene yhtään kuvittelemaan. Ei keksi mitä tarkoitan kun näyttelen vyötärön mitan ottoa toisesta. Ei ymmärrä kun kysyn samalla onko heillä antaa lainaksi mittanauhaa. Ja tytöt sentään yrittävät myydä vaatteita!

Olemme jo pitkään ihmetelleet kotikadun länsipään roskaisuutta. Kun siinä sentään yrittävät tehdä bisnestä "kaikki" länsimaiset ravintolat ja muut toimijat. Kadulla kyllä kulkevat "normin mukaiset" katusiivoojat, mutta silti katu on roskaisempi kuin monet muut. Lienee kaksi mahdollisuutta ja ratkaisumallia. Periaatteessa siis joku yrittää rahastaa roskaisuudesta. Eka mahdollisuus olisi palkata joku yksityinen tekemään homma, siivoamaan 300 m katua todella hyvin. Kun työttömiä on paljon, ei tulisi kovin kalliiksi kun yrittäjät jakaisivat kulun.

Mutta arvaan (ei tieto) että joku isompi kiho haluaa saada sen rahan lahjuksena. Siis jossakin on pomo, joka voi määrätä että kadulla nyt hyvin näennäisesti roskia keräilevät äijät alkavat ottaa työn tosissaan ja todella putsaavat kadun. Voi siis olla niin, että lahjus jollekin ei aina toimi. Pitää tietää ketä kannattaa lahjoa. Jotakin kummallista siinä on, että paikallisten "pikku Englanniksi" kutsuma kadunväli on roskaisempi kuin muut kadut.

Ke 29.12.2010 oli Luxorissa ukonilma. Sadetta ei saatu muuta kuin hiekkana. Sain parvekkeella käteeni muutaman pienen pisaran, jonka tunsin vedeksi, mutta kadulle pölyyn ei tullut pisaroita. Tuuli toi hiekkaa jota irtoaa kaikkialta, kaduilta ja läheiseltä hiekkakentältä, joka on tilapäinen kaatopaikka. Ilma oli harmaana hiekasta ja kaikenlaista kevyttä roskaa lensi ympäriinsä. Tuuli vei pitkin naapurikatua tyhjiä pulloja, pusseja ja muuta roskaa yhtenä vyörynä. Mutta ilma on niin kuiva, että sade ei ehdi maahan asti vaan haihtuu matkalla alas. Jyrinää kuuluu mutta salamoita ei näe. Parikymmentä minuuttia ja rajuilma oli ohi.

Tapasin hyvin suomea puhuvan kaverin Isiksen edessä, joka kävi siinä rihkamakauppaa. Voisikohan olla sama kaveri, josta Aisha tiesi kertoa? Tämä kertoi asuneensa Turussa 20 vuotta ja näytti vielä vanhan suomalaisen henkilökorttinsa. Kun kysyin, miksi tulit takaisin, oli vastaus, että tulin takaisin kotimaahan. Miksi sitten niin moni haluaa täältä pois? Äsken juuri luimme Monde Diplomatiquen toimittamasta "maailmanpolitiikan ATLAS:ta", että Egyptin valuuttatulot ovat suuruusjärjestyksessä 1. tuotto Suezin kanavasta, 2. öljyn ja kaasun vienti, 3. turismi, 4. ulkomailla työssä olevien kansalaisten rahalähetykset. Vahvistaa kovasti käsityksiä joita vain ihmisten kanssa juttelemalla asiosta olen saanut. Tuoreessa muistissa on Egyptiläisen isoäidin epäinhimillinen karkoitus pois Suomesta, joka oli tämän ilmiön eräs osa. Halutaan pois työttömyydestä vauraampaan Eurooppaan, jopa kylmään pohjolaan, ja sitten lähetetään rahaa suvun elättämiseen. Ja sitten usein halutaan mummo mukaan uuteen kotimaahan. Ihan ymmärrettävää ja voisi sujua hienommin kuin kävi tälle isoäidille.