Kuolemme vapauden puolesta

sanovat mielestäni harhaan johdetut Mursin kannattajat. Vaikka heille tässä ja nyt vapaus tarkoittaa osoittaa mieltä ja pysytellä lakkoaukioilla, vastoin hallituksen eli turvallisuuspoliisin käskyä, se ei lopulta olisi vapautta länsimaisen ajattelun mukaan.

Islamille tyyppilliseen tapaan kova uho on päällä ja nuoret miehet jopa uhmaten etsivät marttyyrikuolemaa, koska uskonsodan uhreille on luvassa tuonpuoleisessa kaikkea ihanaa ja varsinkin nuorukaisia kiihottavia neitsyitä, joihin ei pääse käsiksi normaalielämässä.

 

Silti ei voi ollenkaan hyväksyä sitä raakaa voimankäyttöä, jota taas kerran nähdään Kairon kaduilla. Muban häätäminen maksoi noin 800 siviilin hengen mutta nyt näyttää uhriluku jopa suuremmalta. Haarukka on 500-2000 henkeä, mutta kukaan ei lopullisesti lukua tiedä.

 

Kun armeija ja ”turvallisuus”poliisi on se joka voimaa käyttää, on siitä demokratia kaukana, vaikka sitä savuverhona käytetään. Uskottavaa on että MB:n leireistä löytyi aseita röykkiöittäin, sillä siihen sillä on mahdollisuudet ja perinteitä.

 

Jos ja kun tilanne entisestään kiristyy, voidaan taas palata tilanteeseen, jossa äärimuslimit aloittavat terrorikampanjan hallitusta vastaan ja siinä on sitten vaarassa jopa turistikohteet, joita on paljon Luxorissa. Uskon että länsirannalla on ollut rauhallista ja se voi pysyäkin mutta jos terrorismia suunnattaisiin turisteihin, olisi paikat suurelta osin juuri siellä. Ja jos ”rikkaita” länsituristeja kidnapattaisiin lunnaitten toivossa, voisi tällainen köyhä länsipolo joutua aika ikävään rakoon. Egykäsityksen mukaan kun me köyhät eläkeläiset, jotka menemme sinne säästösyistä, olemme varakkaita, rikkaita.

 

Todella surullisena katselee menoa meille niin tärkeässä ja rakastetussa maassa. Voi Egypti parkaa!