Natoon?

Sauli edellyttää että pitäisi tulla jokin suuri mullistus Euroopan alueella, ennen kuin tulisi laajemmin halua liittyä Natoon. Esteenä asiassa on kansan mielipide, mutta sehän on muutettavissa? Historia on opettanut että kun vahva johtaja näyttää suunnan, kansa tulee perässä. Tarvitaan siihen aina mielipiteen muokkausta ja taitavaa johdattelua. Se juuri on pressan hommia.

Olen Natoon liittymisen kannalla, sillä vakuutusta on turha hakea kun talo palaa. Ja näitä sytyttelijöitä on naapurustossa ihan liikaa.

Porukat on jakaantunut kahtia natojutussa – toiset pelkäävät Venäjää ja toiset inhoavat USA:ta. Sopii minuun aika hyvin molemmat määreet, mutta silti jenkkien touhuja voi katsoa huvittuneena, kiukkuisena tai täydessä raivossa, mutta se ei pidättele Putinia.

Olen kauhulla katsellut tuon Putinin tempauksia, sillä miehellä on selvästi valta mennyt hattuun ja hän takertuu valtaan kiihkeästi, eikä kaihda mitään tekoa ollakseen kukkona huonolla ja laajalla, haisevalla tunkiolla.

On vain ajan kysymys kun joku taho tekee kyberhyökkäyksen EU:n rakenteisiin enkä ole ollenkaan varma niiden kestävyydestä. Se oli toinen Saulin esimerkeistä, jotka johtaisivat uuteen pohdintaan maan turvallisuuden takeista. Toinen oli suuri Euroopan alueelle ulottuva aseellinen kahina ja sehän lähestyy! Kunhan Erdogan saa tyrittyä asemansa ja kansan täyteen raivoon, naapurissa Syyria ja Irak leimahtavat täyteen liekkiin, ulottuvat ne liekit äkkiä Balkanille. Eikä siinä suuressa sähellyksessä auta edes nyt Iraniin valittu järkevä pressa.

Siinä sitten onkin lähellä uskontoon perustuva sota muslimien ja lännen välillä. Monet kun näkivät Turkin olevan sopivana esteenä siinä välissä, mutta nyt tämä Erdoganin AK-puolue onkin vetämässä maata vanhoilliseen islamismiin. En ole jaksanut selvittää turkkilaisten muslimisuuntausta, mutta tuntuu todennäköseltä että vallassa ovat sunnit eli sama porukka joka pitää valtaa useimmissa arabimaissa.