Turkissa kuumenee arabityyliin

Erdogan on ylimielinen ja valitsi väärän tavan hoitaa kriisiä.

Green Prophet julkaisi jutun 5 suurinta luontoa tuhoavaa hanketta

http://www.greenprophet.com/2013/06/five-of-turkeys-most-unsustainable-development-projects/  joista heijastuu kansaa kiukuttavia asioita, joista mielenosoitukset imevät käyttövoimansa. Kun mielenosoituksia estetään ja hajotetaan voimalla, vedellä ja kaasulla, seuraa aina mellakka ja sehän johtaa kierteeseen jota hallitus ei hallitse. Torstaina 13.6 uhkasi Erdogan puhdistaa Taxim aukion viereiseen puistoon majoittuneet mielenosoittajat voimakeinoin.

Erdogan on niin kovaa poikaa uhoamaan ja puhui telkkarissa sitä vanhaa potaskaa, että ulkovallat sotkee asioita. Kyllä hän on ihan itse sen hoitanut ja saanut kansan vihat yksinvaltiudestaan. Hepulla oli otsaa sanoa että ”some on yhteiskunnan pahin uhka” eli kansaa Turkissa pitäisi kohdella kuin herkkusieniä!?  #)

Kun naapurissa on menossa Syyrian kansanmurha ja pakolaisia virtaa myös Turkkiin, on mahdollista että sisäinen levottomuus tarttuu sinne rajalle. Joku taho rupeaa vaatimaan avustamisen loppua, toiset sen lisäämistä.

* * *                                                        

Kreikassa hallitus myös hölmöilee kun sulki yllättäen sikäläisen Yleisradion. Kun maassa on kriisi päällä, juuri tiedonvälitystä tarvitaan. Sielläkin sitä herkkusienihommaa? #) Ehkä sen putiikin olisi voinut saneerata ja siihen on pakko mennä. Kun on kuullut kaikesta siitä, mitä Kreikassa on tehty maan taloutta romuttamaan, voi arvata että radio-tv on myös melkoinen suojatyöpaikka entisille poliitikoille. Niinhän se oli Suomessakin ennen.

Kreikassa on jaeltu työpaikkoja puolueiden suojateille palkkiovirkoina, myös radiossa ja se on paisuttanut laitosta turhalla joukolla ja sen palkoilla.

Eläkeiät ovat ihan kummallisen alhaisia ja näillä tempuilla on ostettu ääniä valtakamppailussa politiikassa. Verotus on ihan hunningolla ja hiljattainen dokkari kertoi miten suurituloiset kiertävät veroja. Rakennelma on ihan päätön, sillä laivanvarustajille on ohjelman mukaan annettu noin 70 erilaista veroetua joita aktiivisesti käytetään. Pieneläjä ei voi veroja pakoilla, koska ne otetaan ihan kaikesta elämälle tärkeästä, ruoasta, asumisesta ja energiasta.

Kreikan taloudessa suuri vääristymä on kauan ollut poskettoman suuret varustelumenot, koska maassa on ikivanha pelko turkkilaisia kohtaan. Ironinen juttu että molemmat ovat Natossa, mutta kahistavat silti välillä Kyproksella. Maa pärjäisi hyvin jos rikkailta kerättäisiin verot ja pudotetaan sotilasmenot järkitasolle.

* * *

Tanskalaiset möhlivät pankkijättinsä kanssa

Danske Bank on tyrinyt niin että danskit sanovat sen olevan imagokonkursissa. Mitenkähän meillä suhtaudutaan nyt? Kyllähän se aika tavalla möhli silloin kun vaihtoi pankkiohjelmaansa ja Suomessa ei mikään toiminut viikkoihin. Nyt se ainakin supistaa verkkoansa ja potkii väkeä pellolle.

#)  pidetään pimeässä ja välillä heitetään paskavettä päälle!