nippeleitä väsäämässä

tai paremminkin sivusta seuramassa. Palmuruotinen kirjoituspöytä oli liian korkea. Tilaus oli 72 cm joka on meikäläinen vakiomitta. Pöytä olikin sitten 76cm eli 4 liikaa. Tuntuu pikku asialta mutta ei ole, sillä huono työasento kostautuu kipuina hartioissa. Täkäläiset kun eivät kotona juuri paperihommia tee ja tietokoneita naputa, eivät osaa kiinnittää huomiota mokomaan. Taitaakin olla niin, että näitä halpoja kalusteita ostavat eivät tarvitse työpöytiä, kun mallistossakaan sellaisia ei ollut. Tietotyötä tekeville on toiset pöydät ja mallit.

Tuore palmunruoti katkesi uskomattoman helposti hakkaamalla leveäteräisellä viidakkoveitsellä. Alla vaan piti saada kapula ja tueksi jopa riitti että hän piti paksua pulikkaa kädessä katkottavan alla ja löi terällä päälle.

Itse kaluste antaa jonkin verran periksi ja siksi ei hänen tarvinnut yhtään sovitella vaan kaluste oli tukeva heti oikein päin käännettynä., vaikka lattiaan osuu 12 jalkaa.

Eilen saimme 2 nojatuolia ja yhden pikkupöydän. Abdy toi sitten vielä muutamia mattoja, joilla tuolit pehmenevät ja terävien tikkujen pistot pyllyihin ehkäistyy.

Olen piirrellyt ruokapöytää, kun sellainen raskas puupöytä, joita ravintoloissa on käytössä, ei oikein miellytä. Puusepän verstaalla näin paksuja sahattuja lankkuja, joista parista voisi tehdä kannen ja alle takoraudasta jalat. Niitä jalkojen muotoja tässä etsiskelen. Siihen ympärille yritän etsiä kevyitä bambutuoleja. Kaarevat muodot ja jokin luonnonmateriaali istuimessa. Sanotaan kai venetsialaiseksi tai wieniläiseksi.

Tavoitteena on löytää jostakin käytettyja kalusteita, vanhoja ja patinoituneita. Siellä puusepän lähistöllä olikin joitakin kaluja näytillä katuvierellä ja sinne täytynee tehdä etsintäretki.

Alustava tieto kertoi että langaton yhteys maksaisi 150LE/kk joka olisi vain puolet kahden mokkulatikun hinnasta. Mulle ei ole oikein selvillä niiden ero, kun molemmat kuitenkin ovat langattomia ja siis tukiaseman varassa. Lienee jokin boxi sitten talon seinässä tai katolla? Jos saadaan vielä yhteinen naapurikahvilan kanssa, halpenisi siitäkin vielä. Tarvitsenko sitten jonkin kortin läppäriin? Pojat kertokaa?

Jokin sääkartta kertoi että Assuanissa sataa. Täällä on ollut pilvistä jo pari päivää. Silti ei jaksa sataa ja lämpöä on kotitarpeiksi tollaset 37. Lämpömittarin paikkaa on katseltu, sillä siihen ei saa hetkeksikään paistaa sontsa, sillä mittari poksahtaisi helposti. Onhan mulle käynyt se vahinko viime kesänä kotonakin. Lämmin kesäpäivä, metallinen mittarin runko, tuuleton kolo – pox ja 50 astetta meni rikki.

Aluksi hätkähdyttänyt ihon kirjavuus oli sitten moskiittojen syytä. Pharmasian tohtori antoi salvaa ja kortisonitabletteja ja kutina loppui.

Nyt kun saatiin ostetuksi apteekista sähkörasiaan pantava pikku laite ja siihen nestettä, niin sillä pysyvät pirulaiset poissa. Näkyy olevan RAIDin bisnes, 35LE ja neste riittää joitakin viikkoja kai. Hotellien ja ravintoloiden tiloissa on sinisellä valolla ötököitä houkuttavia sähköisiä tappajalootia, jotka iltaisin sirisevät kuolemaa lentäville. Siihen menehtyy sitten myös söpöt ja kiltit yöperhoset.