Ilmastonmuutos on jo kiistatta totta

Dohan neuvottelut saivat YLEnjulkaisemaan

http://yle.fi/uutiset/merenpinnan_nousu_uhkaa_maapalloa_epatasaisesti/6404199

kartan, josta selviää maat ja alueet joita merenpinnan nousu eniten uhkaa. Paikat olivat ennestään asioita seuraavalle tuttuja. Hollanti on pahimmassa jamassa Euroopassa, sillä 43% maan alueesta on vallattu merestä ja on vedenpinnan alapuolella jo nyt, patojen takana. Metrin nousu muutamassa vuosikymmenessä, kuten nyt on realistista odottaa, tekee Hollannista tynkävaltion ja miljoonat joutuvat muuttamaan. Suunnattomat arvot, taloina, satamina, infrana menee veden alle. Kyllä siinä tuhoutuu niin paljon kansallista omaisuutta, että maa ei sellaisesta selviä millään.

Tyynen valtameren saarilla ollaan kauhuissaan tiedoista, jotka kertovat karusti metrin nousun pyyhkivän koko maan kartalta. Kiribati on jo ostanut maaalueita Fizsiltä, jossa ollaan hiukan korkeammalla, jotta olisi paikka mihin satatuhantinen maan väestö voi muuttaa. Malediiveillä Intian valtamerellä on sama kohtalo edessään ja sen entinen pressa olikin aktiivinen asiassa. Nyt ei ole sattunut silmiini mitään tietoa mitä siellä aiotaan tehdä asiassa.

Kartta kertoi myös selkeästi, että Egypti on suuressa vaarassa, sillä koko deltan alue on kovin alavaa. Kun sen peittää suolainen meri, ei tuoteta ruokaa kansalle, joka nytkin on jo suuresti tuontiviljan varassa. Täällä vaan ei ilmastoasia ole saanut riittävää huomiota eikä asiasta juuri kuule puhetta. Islam on tärkeämpää kuin tulevaisuus? Lueskelen Vivi Täckholmin ruotsinkielistä kirjaa Egypten, joka on painettu 1971. Siinä hän mainitsee maan väkiluvuksi 30 miljoonaa ja nyt on luku 83. Kommenteissa HS:n artikkeliin oli muutama toteamus siitä, että tämänkin ongelman perussyy on maapallon liikakansoitus. Sillä jatkuva väestönkasvu on varma tae sille että ihmiskunta tuottaa ilmastolle haitallisia päästöjä yhä suuremmalla teholla. Väestöräjähdys takaa sen, että tavoitteeksi asetettua 2 asteen lämpötilan nousua ei saada toteutumaan, vaan mennään yli että paukkuu ja pessimistisimmät ennusteet ovat 6 astetta. Se sitten tietääkin jo vuosisadan loppuun mennessä kymmenen metrin nousua meren pintaan. Muuttuu maailmakartta rajusti!

Petteri ja muutamat muutkin ovat vähätelleet tieteen sanomaa ja uskovat että kyllä tässä jotenkin pärjäillään. Kuitenkin tietoa ovat tuottamassa maailman fiksuimmat voimat, jenkkien NASA, Maailmanpankki, Jälleenvakuutusyhtiöt, YK, EU jne. On vaan syytä uskoa! Minä pääsen pois jaloista ennen suurta katastrofia, mutta lapsenlapseni jo sen kokevat. Maailmanpankin entinen neuvonantaja, ekonomisti Stern laski ilmastonmuutoksen vaikutuksia maailman talouteen ja todisti brittihallitukselle, että on edellisempaa torjua muutosta kuin antaa sen tapahtua. Silloin kun hän laskelmansa teki, joskus 2005, olisi riittänyt että valtiot olisivat panostaneet päästöjen vähentämiseen 0,5% kansantuotteestaan. Nyt ei enää taida riittää 2%. Kun merivesi nousee metrin, ovat kustannukset karanneet jo ihan poskettomiksi. Tuoreimpia laskelmia oli juuri USAn kongressille tehty arvio, jonka takana oli vakuutusyhtiöiden tilastot, joiden perusteella on selvästi nähtävissä kehitys huonoon suuntaan. Mutta kun siellä kongressissa istuu näitä pässinpäitä, jotka uskovat luomisteoriaan ja ”suureen suunnitelmaan” ja älyttömyyteen, että maailma on luotu n. 5000v sitten ja että ihmiset ja dinosaurukset ovat eläneet samaan aikaan. Kerro nyt sitten faktoja tuollaisille päättäjille! On se karseaa että maailman johtavaa valtiota johdattelee lauma kusipäitä, jotka jääräpäisyydellään estävät muidenkin järkevät sopimukset. Niihin kun ei saada mukaan Kiinaa ja Intiaa, elleivät jenkit ole mukana.

Voi sitä itkua ja hammasten kiristystä, mitä jenkkilässäkin kuullaan, kun joutuvat luopumaan koko itärannikon kaupungeistaan. Kyllä on kauhua Egyptissä, jossa kansa ei edes tajua syytä, vaan se meneekin sitten jumalien piikkiin koko ongelma. Sitä ennen on jo muutamat sadat miljoonat ilmastopakolaiset rajoilla jonottamassa, puhuen monia Intian, Pakistanin ja Bangladeshin kieliä ja murteita. Siinä ihmistulvassa sortuu monen maan systeemit ja valtiorakenteet. Kiina ehkä vahvana, silloin maailman vahvimpana taloutena pystyy hoitamaan pakolaisensa korkeammalle, mutta senkin talous tulee romahtamaan. Pakolaisia tulee siellä olemaan luokkaa miljardi ihmistä, ehkä reilusti enemmän. Siinä on ollut näperetelyä karjalan evakoiden asuttaminen, noin mittatikkuna.

Ehkä siinä nähdään miten maapallo, ”äiti maa” osana kehitystä karsii rajusti liikakasvua ja jos siitä kurimuksesta jää jäljelle vaikkapa miljardi ihmistä, voi heille sitten olla jotain mahdollisuutta aloittaa tasolta, joka vallitsi noin 200v sitten. Silloin on arvossaan viljelykelpoinen maa ja puhdas vesi. Suomessa molempia saattaa ollakin jäljellä riittävästi, jollei anneta Talvivaarojen niitä tuhota. Mutta kovat on paineet silloin rajoilla, eikä riitä perus- eikä muitakaan suomalaisia torjumaan maahanmuuttajien laumoja. Ne jyrää meitin!