Venäjän häpeä

 

Saksan entinen liittokansleri Schmidt ja pari muuta venäjänosaajaa ovat todenneet, että Venäjän ja siis Putinin toimintaa ohjaa häpeä. Häpeä siitä, että Venäjä on jo monta kertaa nöyryytetty maailmanmitassa. Suurvalta-asema on menetetty ja nyt tilannetta on paikattu ottamalla haltuun Krim. Niemimaa on tärkeä siksi, että sen kautta on pääsy Välimerelle ja edelleen muille merille. Välimeren pohjukassa tapahtuu koko ajan, siellä on arabikuohunta menossa ja Israel ylläpitää jännitteitä jatkuvasti. Putin haluaa pitää mahdollisuuden osallistua asioihin.

 

Kovasti ihmetyttää, että Putin oli suunnitellut kaappauksen jo kauan etukäteen, mutta silti piti pokkansa Sotchin olympialaisiin asti. Siinä meni hukkaan koko kaamea panostus suorituspaikkoihin, joille jälkikäteen ei ole mitään käyttöä. PR-tavoitekin meni puihin tämän Krimin kaappauksen takia.

 

Nyt kun näitä analyyseja alkaa olla, voisin hyvin yhtyä näkemykseen, että kyse on ollut kansallisesta häpeästä, jota Putin nyt pesee pois ja saa siihen kansan tuen.