Pak kävi jututtamassa tohtoria joka kävi tutuksi viime talvena. Kaikkia lääkkeitä mitä hän tarvitsee, saa täältä ja olennaisesti edullisemmin kuin kotoa. Kun on resepti tai lääkepakkauksen sisuspaperi mukana, tohtori löytää melko varmasti vastaavan lääkkeen. Ainoastaan mun syöpälääke oli vaikea viimeksi.

Tallusteltiin sitten Heinin luo kahville juttelemaan. Mennessä nähtiin taas aidat Medinalla katkomassa poikittaista liikennettä vaalien laskennan takia. Tänään oli täydennysvaalien toinen päivä. Kaikki oli ihan rauhallista ja sotapoliisit varusteineen tuntuivat liioittelulta. Siinä ajoi ohi vanha pösö-taxi ja Yasserhan se siinä tunnisti hämärissä vanhat tutut. Jatkettiin kuitenkin kävellen vaikka hän olisi halunnut meidät ystävällisyyttään heittää kuppilan eteen.

Hein esitteli kuvasarjaa vuokrattavaksi tarjolla olevasta talosta West Bankilla, lähellä Medinet Habun temppeliä. Savitiilestä rakennettu talo on 3-kerroksinen ja alakerrassa on keittiö, ruokasali ja 2 olohuonetta atriumpihan ympärillä. Etuovella on pieni puutarhan tekele ja takana isompi. Atriumista nousee sisäportaat (ilman kaidetta!) ylös toiseen kerrokseen, jossa on 3 avaraa makuuhuonetta parisängyin ja omalla kylppärillä. Kolmas kerros on kattoterassi, jolta on hienot näkymät temppelin raunioille ja sen takana kohoaville matalille vuorille. Ne reunustavat hautalaaksoja ja ovat nykyisin iltaisin upeasti valaistuina. Makuutilat siis kuudelle parisängyissä, joten sopii hyvin kolmelle pariskunnalle. Vuokra on 3000LE eli nykykurssilla noin 420€.

Vanha haave monelle olisi pienen porukan vanhainkoti, jossa mukana hoituri ja saatavilla lääkäri, voisi toteutua täällä. Olisi kävelymatkan päässä historiaa ja hienoja maisemia. Takuuvarmasti aurinkoa, keskitalvella hiukan viileää mutta kuivaa, joka sopii reumapotilaille ja kaikille muillekin. 6kk täällä ja toiset Suomessa järven rannalla? Ei lumitöitä eikä lämmityshommia kummassakaan paikassa.