To. Niin on vatsan toiminta egyptiläistynyt, että kotimaan vesi yms aiheutti välittömästi ripulin. Ennen pahinta ehdin kuitenkin poikani kanssa käydä ostamassa auton. Hyrylästä löytyi nettiautosta sopiva ehdokas ja kun se oli siististi pidetty ja kaikki nappulat toimi, oli helppo ostaa tämä eka tarjokas. Yli 320 000 km mittarissa, mutta eiköhän Toyota kestä vielä muutaman tuhat päälle, ja 690€ sopi budjettiin. Se mahatauti sitten piti ihan petissä kun vei voimat.

Pe. Asuntoon liittyneen tietokatkon vuoksi majoitun vanhan äitini luo pariksi viikoksi. Hän oli vaan iloinen että pitkän odotuksen jälkeen saa pojan lähelleen.

La. Sain Roope Rinta-Seppälältä taas hyvää hoitoa selkääni. On ihme taikuri, hoitaa nikamaniksahduksia akupiikeillä, tärinällä yms ja hennolla niksautuksella, mutta niin vaan saa tuskan pois.

Su. Poikani Timo kävi kylässä esittelemässä thai-vaimonsa mummolleen, 97v. Joka ei sitten asiaa edes muistanut seuraavana päivänä.

Ma. Päde raportoi Luxorista että oli nähnyt 3 palloa ilmassa eli KIPI 3. Elpymistä havaittavissa ja Pädellä kaihoa. Onneksi hänellä on jo tukiverkkoa punottuna ja hän seuraa Jaban fellah-touhuja ja toimii Hannun silminä ja tuntosarvina. Hän kertoi että viljan, s.o. vehnän ja sokerirukon korjuu on rippeitä vaille valmista. Minua siis hämäsi se, että viljan tähkässä oli pitkät vihneet, kun kotimaan versiossa vehnällä ne ovat lyhyet. Mutta vehnää se on. Kun liittää yhteen nykytiedon valkoisen viljan ja sokerin haitoista, ei ole ihme että kansa lihoo, terveys horjuu ja keski-ikä on alhainen. Siis Egyssä. Meillä vielä enemmän korostuu keskivartalon jenkkakahvat, roskaruuan seurauksena. Eliniän odote on pidempi mutta voipi käydä että tämä nykyinen pitsa-burger-sukupolvi on raihnaampi vanhana kuin meidän ruisnäkkäri-sukupolvi.

Minun landelaismurteeni pilkahtelee joskus tekstissä ja toisaalta joku Istanbulin (joka sai nimensä laulun mukaan Konstantinopolilta) nimen kirjoitusasu on aika triviaali juttu. Siihen oppii asennoitumaan Egyssä, jossa kaikesta, varsinkin nimistä on useita versioita. Qurnan kylästä olen nähnyt, kirjoitusasun alussa myös G:n ja K:n. Syynä on kai arabian kirjoitustapa, jossa ei käytetä vokaaleja meikätyyliin ja kukin puhuja ulkomaankielisissä nimissä vetää niitä hatusta. Usein on vaikeaa tajuta jotakin sanaa, joka äännetään panemalla vokaali joka väliin. Arabian puhujalle on hyvin vaikeaa ääntää kolmea konsonanttia yhteen, kaksikin jo hankalaa. Abdy selitti asiaa joka koski puutarhan kateainetta stro ja äänsi sanan ihan tuntemattomaksi, jotakin sotro tms. Jatkuvasti jaksan huvittua sanasta ”kelopatra” jolla kuvataan maan viimeistä faaraota, jota minulle aina mielikuvissani edustaa Elizabeth Taylor.

* * *

Nyt taidan panna sulkakynäni pois ja keskityn Suomen kevääseen. Saatan olla kuitenkin niin tässä bloggaamisessa kiinni, että pitänee harkita uutta kesäblogia. Tänne voi ilmestyä jotakin joka liittyy Egyyn ja Luxorin tapahtumiin, jos aiheita löytyy. Surettaa, ettei Vuodatuksen seuranta pelaa joten en tiedä lukijoiden määrästä mitään. Samoin menee ehkä vielä viikkoja ennen kuin kuvapuoli todella pelaa. Täydennystä saatan tehdä jos se käy kätevästi, sillä kuvakertomusten aiheita oli runsaasti. Samoin panen tänne tiedon jos saan jotain uutta infoa solarpower-hankkeista Egyssä.