Se on sitten joulu täälläkin, sillä ortodoksit ja koptit viettävät joulua samaan tahtiin kuin Venäjän kirkko. En ihan tiedä miten nää kalenterit hoituu ja onko ne samat molemmilla. Uskonnon historia on yhtä vanhaa noilla ortodokseilla.

Järkytti kuumailmapallo-onnettomuus Uusi-Seelannissa. Täällähän tehdään palloilua paljon. Nyt en ole nähnyt yhtään, mutta asun alueella jonne lennot ei näy. Uskon että muutama pallo joka aamu nousee. Se oli aikaisemmin suuri busines Luxorissa. Sekin oli toki pilattu liian monella tarjonnalla joka puristi hinnat ihan poskettoman halvoiksi. En ymmärrä miten pallo yleensä voikaan pudota, kun systeemi tuntuu ihan tosivarmalta. Mutta kaikkeen sisältyy näköjään riski. Jokin varma osio ei vaan toiminut, joku oli huolimaton.

Kaikenlaiset terroriteot ja toisaalta onnettomuudet  jatkuvat  vanhaan tahtiin. Ihmisiä kuolee joka puolella, törkeimmin Irakissa, Afganistanissa, Syyriassa ja viimeksi taas Nigeriassa. Brasiliassa tulvii, Filippiineillä oli mutavyöry, Australiassa ja Chilessä pusikot palaa edelleen.

Merkillinen yhteensattuma oli esillä äskettäin. Viiden eri maan, kaikki Etelä-Amerikassa, presidentit olivat saaneet syövän. Nyt Argentiina rva Kirchner sai joululahjan, se ei ollutkaan syöpää hänellä. Hugo Chavez, yksi potilaista pohti jo julkisuudessakin, voisiko se olla jenkkien juoni. CIA olisi hänen mukaansa voinut jotenkin saada heihin syövän. Aika hurja veikkaus, ihan typerä idea. Lähti mopo Hugolta.