Valtiot ja presidentit valehtelevat

 

TV1 näytti hienon dokumentin to 22.00 Ulkolinja – kampanja joka vei sotaan. Video todisti selvästi Bushin ja jenkkilän ase- ja öljylobbyn menetelmät. Sotaan lähtö päätettiin ensin ja sitten pantiin tiedusteluelimet hankkimaan todisteita Saddamia vastaan. Kun niitä ei sitten löytynytkään, ne väärennettiin. Törkeillä valheilla harhautettiin ennen kaikkea USAn yleistä mielipidettä ja maailman mediaa.

 

YK:n yleiskokousta hämättiin potaskaa puhumalla ja turvallisuusneuvostoa samoin. Asialla oli jenkkilän korkein johto, Bush tyhmempi, ulkoministeri Powell ja varsinkin varapressa Cheney, joka olikin nostettu paikalleen suoraan sotateollisuuden suuryrityksen toimarin hommasta. Olen jo aikaisemminkin todennut Eisenhowerin mukaan, että aseteollisuus on suuri uhka jenkkilälle. Kun aseita kehitellään, niin totta kai niitä pitää saada myös testatuksi ja myydyksi.

 

Katso Areenalta.

 

Putin puhui taas pehmeitä

 

kun väitti että Ukrainalle toimittamatta jäävä kaasu voi uhata sen toimituksia länteen! Miten ihmeessä, jos kerran kaasua jäisi yli, miksi sitä ei myytäisi muualle? Epäloogista ja puhdasta hämäystä. Onkin ollut karmeaa katsella Putinin valehtelua ja ihan säälittää että hänen ministerinsä joutuvat latelemaan samaa skeidaan joka päivä kansainväliselle medialle ja muiden maiden diplomaateille. Surkeaa touhua ja samalla pelottavaa, sillä nyt Venäjä tekee juuri samaa mitä USA hyökätessään Irakiin.

 

Hyviä esimerkkejä diplomaattien ja mediaväen koulutukseen miten propagandaa voidaan käyttää osana kansainvälisiä suhteita.