Uusi savitalo tarjolla

 

Loppujutustelussa Abdulin Memnon-ravintolassa sitten tuli taas tutusti tarjous vuokrata talo. Huomenna mennään katsastamaan taas uusi savitalo. Hän lupasi noutaa tuk-tuk-illaan, mutta ei halunnut tulla Jaban talon eteen, koska paikallinen tapakoodi estää kalastamasta asiakasta toisen oven edestä. Sovittiin sitten tällit Habun temppelin eteen. Talon pitäisi olla samalla suunnalla, missä edellinen, kallis tarjous on. Hän ei sanonut hintaa vaan pyytää tarjousta. Tämähän on vaan kaiken varalta, taustaksi ja muillekin kysyjille ehkä hätävara. Kylmiä tiilitaloja on vaikka kuinka, mutta hyviä uusia, lämpimiä savitaloja on tarjolla vähän.

 

* * *

Abdulin savitalon tekele pellolla

 

Tuk-Tuk olikin sitten tuliterä kolmipyöräinen lavavehje, mutta siellä perällä me sitten istuimme, iloisesti kuoppaisella tiellä pomppien.

 

Aika paljon kesken oli talo, 7x14m pohjakaavalla, OH+2MH+K+RT+WC/suihku. Lattiat valamatta, katto alhaalta lukien: rima, muovikalvo, savi, ohut betonikerros sateen varalle. Sokkeli betonia, 60cm korkeuteen punatiili, kuten nurkissa ja aukkojen reunoissa, loppuosa savitiiltä. Kokonaisuus voi olla kohtuullisen lämmin savikaton ja seinien vuoksi. Isäntä uhosi että sen saisi viikossa asuttavaan kuntoon, itse arvioisin 3-4 viikkoa, jos haluaa laattaa.

 

WC vedet johdetaan tutusti tiiliseen sammioon, josta se joskus haetaan tankkiautolla, mutta saasta menee kyllä peltoon sitä ennen. Suunnitelmissa on molemmin puolin taloa puutarha ja portaat katolle, jonne saa kivan istuinryhmän ja vaikka teltan. Abdulin puh 01282 499606 /Memnon ravintola.

 

Isäntä ei esittänyt mitään summaa, mutta jos viimeistelyn maksaa nyt, pitää tehdä pitkä sopimus että saa vuokrina fyrkat takaisin. Ei sovi mulle ollenkaan ja sanoin sen suoraan. Lisäksi matka Medinet Habun temppeliltä on 3 km, joten liikkumisen kätevyys edellyttäisi vähintään moottoripyörää. Paikka on tosi hiljainen, keskellä peltoja ja lähimmät talot n.100m.

 

Ajettiin sitten ohi belgialaisen pariskunnan talosta, joka on tarjolla vuokralle, hiukan lähempänä, matka ehkä 2km ”keskustaan”. Www.beatbert323@yahoo.com (en ole tarkistanut kun tikussa ei ole potkua) ja puh. 0020 112414 2202. Mutta numero on siis paikallinen. Talossa on korkea muuri, pihalla palmuja ja puutarhuri hoitamassa taloa.