Moni tuttu on ollut kiinnostunut ruoan laadusta, mitä voi ostaa, saako kaikkea jne. Tein vastaukseksi listauksen kuluneen viikon syömisistäni.

 

Viikon ruokalista

Alkuun hyvä vinkki, jonka sain kai Elisabetilta viime talvena. Lomalle tullessa ensimmäinen ostos on pullo etikkaa (vinegar). Etikalla sitten pyyhkii kaikki kahvat, katkaisimet, vetimet ja hanat, joihin kertyy kaikki basillit. Tarvitaan myös kulho, johon voi etikkaveteen upottaa torilta ostetut tomaatit, viinirypäleet yms joita ei yleensä kuorita. Tähän desinfiointiin kelpaa myös sitruunan mehu ja pikkusitruunoita saa kassillisen muutamalla kolikolla.

Ma 5.12 paistoin oliivimunakkaan, seuraksi kahvimuki ja hedelmä. Iltapäivällä oli nälkä ja tilasin Heiniltä annoksen kanaa 40LE indonesialaisittain tehtynä, mausteisena. Lihan lisäksi tummaa riisiä, vihanneksia.

Ti 6.12 aamulla kupillinen jugurttia. Katukeittiöstä ostin myöhäiseksi aamupalaksi 2 leipätaskua, joihin poika tunki falafel-pullan, muutaman ranskanperunan, vihanneksia ja pikku lusikallisen harmaata kastiketta. Hinta yhteensä 3LE. Paluumatkalla otin mukillisen tuoretta appelsiini mehua Medinalla ja maksoin siitä 5LE, kun halvemmissa paikoissa saman saa 2LE. Taskujen kyytipojaksi kämpällä teemukillinen. Päälle muutama pala suklaata. Ostin marketista ainekset muhennokseen tai soppaan, valmiiksi pilkottuja kasviksia, peruna, porkkana, mausteita, ehkä nakki tai pari. Sen pusaan illemmalla ja siitä jää huomiseksikin.

Ke 7.12 aamukahvi ja puolikas pyöreästä voitaikina-kakkupohja-leivästä, jossa juustoa päällä. Aamupäivän aikana menee vielä viinirypäleitä, pähkinöitä ja muutama suklaapala. Iltapäivällä meni sitten eilisen keiton soseutettu jämä, iso lautasellinen. Se oli lipasahtanut liian mausteiseksi joten lisäsin siihen paksua hapankermaa pehmentämään makua. Illalla vielä kahvia, keksejä ja hedelmiä.

To 8.12 aamukahvin kanssa 2 suolakeksiä, yksi makea sekä 2 pikku jugurttiin lisättynä 5 rypälettä ja pikku banaani. Ip oli vuorossa munakas, jossa lisukkeena pari vaaleaa, kana-nakkia ja oliiveja. Teetä juomana. Kustannuksia ei voi erotella, kun tavarat ottaa jääkaapista. Yleisesti hintataso ruokatavaroissa on tuollaiset 15-25% meidän tasosta.

Pe 9.12 aamuteekuppi, vähän rypäleitä, kourallinen pähkinöitä. Päiväruokana oli sitten pizzanpaloja, joista jäi ylikin. Hinta n. 20cm pizzalle oli 26LE. Viiniä palanpaineeksi, valkoista Obeliskia, 40LE pullo.

La 10.12 myöhäinen aamukahvi sisälsi 3 falafel-pullaa ja munan paistettuna. Edes juustoleipä ei maistunut, sillä nuha ja flunssa vaivaa. Pizzanpaloja pari illansuussa ja runsaasti teetä, jossa sitruunaa ja hunajaa.

Su 11.12 oli kivuliaan yön jälkeen tukkoinen aamu. Teetä, sitruunaa ja hunajaa, sekä suklaata aamupäivällä. Jos kunto olisi normaali, menisin syömään kalaa johonkin ruokapaikkaan, mutta se saa nyt jäädä. Vanhoja jämiä jääkaapista, kahvia ja hedelmiä.

Koko viikon ruokakulut ovat arviolta olleet 250-300LE luokkaa eli noin 40€. Mutta viinit päälle tekeekin sitten jo reilusti enemmän.