Kivoja uutuuksia, toinen Suomesta

Kerrankin hyvin positiivinen uutinen pienteollisuudesta. Sitra on lähtenyt rahoittamaan uutta pienpuun keräystekniikkaa.

http://www.fixteri.fi/ Firman kotisivut on hyvin tehty ja esittelee asian hyvin. Siinä lienee osasyy Sitrankin kiinnostukseen, sillä sivut kertovat osaamisesta, myös tiedottamisen ja markkinoinnin. Yksi uusi laite saa aikaan sen että kokonainen tuotantoketju syntyy ja hoitaa puun korjuuta huomattavan edullisesti. Fiksua onkin se, että metsämiehet ovat nähneet asian koko suoritusketjun kautta ja myyvät ratkaisua, ei vain konetta.

Ennustan että firma kasvaa melkoista vauhtia ja suureksi tekijäksi alallaan.

Toinen hauska uutinen kertoo, että ollaan lähestymässä toteutumista huulelle, että ”ostan sähkö-aurinkopanelit vasta sitten kun ne saa maalina”. Nanotekniikka mahdollistaa uuden tavan ratkoa aurinkosähkön keräystä. Tarina ei kerro miten lähellä toteutusta ollaan, sillä keksintö vaatii vielä hirmuisesti tuotekehittelyä ja komponenttien rakentelua. Sillä se ”maalipinnan” tuottama virta pitää kerätä ja siirtää keskitetysti akkuihin tai suoraan käyttöön. Onneksi on menossa huima kehitys myös akkurintamalla. Ihan harmittaa että en ikäni vuoksi ehkä ehdi nähdä kaikkea hienoa mitä tiede saa aikaan seuraavan kymmenen vuoden aikana.

http://www.co2-raportti.fi//index.php?page=ilmastouutisia&news_id=3491