Saastepilvet leijuvat raskaina Niilin laaksossa. Suurin syy lienee tapa polttaa roskat ja myös palmuja sekä pensaita. Toinen paha saastuttaja on liikenne. Tänä aamuna kun avasin parvekkeen ovet katsoaksen ihanaa aurinkoa, oli pakko sulkea ne, sillä juuri alapuolella oli parkkeerattu moottoripyörä, joka kävi. Ketään ei näkynyt kadulla ja pyörä kärysi yksinään.

Samaa tyhmyyttähän näkee kotimaassakin, mutta meillä se johtuu välinpitämättömyydesta, henkisestä velttoudesta ja silkasta typeryydestä. Täällä sen voi arvioida osittain johtuvan tietämättömyydesta. Nopea selaus 127 tv-kanavan tarjonnasta näytti kehnoja hömppäsarjoja, arabiaa puhuvia päitä, kevyttä musaa ja pitkiä kehnoja mainoksia sekä kymmeniä pelkkää tuotemainontaa suoltavia kanavia. Voisi veikata, että kovin moni ohjelma ei käsitellyt ilmastonmuutosta!

Ystäväni Esko oli takavuosina muistaakseni pari vuotta Egyptissä kansainvälisen projektin puitteissa yrittämässä kohentaa täkäläistä jätehuoltoa ja kierrätystä sekä ehkäisemässä päästöjä. Epäilen että hanke oli kannettua vettä kaivoon. Kylläkai se tiedostaminen pitää lähteä syvältä kansasta. Jos kadun mies ei ymmärrä saastumisen vaaraa, ei hallituksen toimet paljon auta, jos ymmärrys ja halu puuttuu.