luxor 75.2009 asunnot 2

Iltasella kutsuin Iiriksen ja Matin meille kämpälle kylään, katsomaan miten paikallisesti voisi asua. Olin alustavasti sopinut Castello-ravintolan leuhkan omistajan kanssa esittelyn ja jopa sopinut että klo 18 tavataan. Vieraat, M&I olivat paikalla, otettiin vähän viiniä. Sitten aloitin show:n järjestämisen. Ravintoloitsija toivoi että soitan vielä varmistuksen, lienevät tottuneet että kaikki ei aina mene sovitusti. Ei todellakaan mennyt tänään.

Soitin paikallispuhelimellani, mutta väärälle miehelle. Mulla alkaa olla jo monta samankaltaista nimeä siellä, että sotkin heput, ja soitin väärälle miehelle. Kiroilinkin jo ja ihmettelin, miten hitossa se ei ymmärrä mitä oli jo lähes valmiiksi sovittu. No kauppiaat ovat notkeita ja reagoivat nopeasti tarpeen vaatiessa. Tämä kaveri tuli prätkällään, kunhan ensin sovimme tapaamispaikan jonka molemmat tiesimme. Minä hyppäsin tarakalle ja ajoimme 250 m, jossa suomalaisryhmä oli kerääntynyt siihen lähitalon ovelle. Hän sujuvasti selitti, että mennään ensin katsomaan toinen kämppä viereisellä kadulla ja palataan tähän jos on tarvetta. Ei ollut ihme, ettei hänellä ollut kontaktia asunnon omistajaan, kun oli ihan väärä välittäjä.

Golfista tultaessa pistäydyin hakemassa lastin juotavaa Heinin kaupasta ja hän kertoi että viereinen Castellon mies oli jättänyt viestiä, että ota yhteyttä. No se jää nyt huomiseksi ja jos menemme katsomaan kämppiä, M&I eivät ehdi mukaan. Muutoinkin on lepopäivä. Naiset haluavat lojua auringossa ja minä toivon saavani hierontaa. Koska oma vaimo "ei osaa" (lue viitsi) on se pakko ostaa palveluna. Otan mieshierojan, ettäs tiedätte.

On kätevää mennä Gaddisiin, kun siellä alakerrassa on se monitoimi-parturi-hieroja-hoitaja. Toiset voivat lojua altaalla ja yksi kerrallaan mennä hoitoihin.

Naapurikylässä

Iltayhdeksältä pienessä viinissä rohkenin huikata vastapäisen yksityistalon rouvalle, että olen kiinnostunut vuokraamaan kämppää. Hänen kielitaitonsa ei riittänyt, vaikka halua ilmeni. Kutsui miehensä parvekkeelle ja hetkessä hän kutsui minut kylään. Iltayhdeksän on oikein sopiva siihen. Menin käymään, ja juttu luisti. Isäntä on töissä terveydenhuollossa. Ilmeisesti mukana organisoimassa maaseudulla käyviä terveysbusseja, joissa mitataan verenpainetta yms. Kun totesin hänen vaimolleen, että isäntä on tärkeä bossi, molemmat olivat otettuja.

Kerroin erikseen, että vaimoni pitää mua ihan kreisinä, kun tällätavoin otan yhteyttä naapureihin. Lähettivät terveisiä, että näin täällä normaalisti toimitaan. Pihan yli huikkaallaan ja lapsia yhdessä komennetaan, kuten ennenvanhaan kotisuomessa. Vaimoni on perusujo, pilalla, yliherkkä, ylikorrekti.