Putin ja muut

 

Mielenkiintoinen näkökulma, saattaakin olla ainoa viisas

 

https://mail.google.com/mail/ca/u/0/#inbox/144fb61fee7e4819

 

Minun vanhat yhteyteni Venäjälle ovat katkenneet, mutta toivottavasti poikieni yhteydet pelaavat ja he voivat osaltaan vaikuttaa siihen, että demokraattiset ajatukset ja voimat nousevat esiin. Tavallinen kansa ei kai voi yhtyä Putinin ajatuksiin, sillä se voi vain tietää huonoa kansalle.

 

Menipä kehitys sitten sodan suuntaan tai kaupallisten suhteiden vähenemiseen, kylmän sodan suuntaan joka tapauksessa, se voi ainoastaan heikentää kansan oloja. Jos kanssakäynti maiden välillä vähenee, se vain kurjistaa kaikkien elämää. Suomi tulee kärsimään kaupan kutistumisesta, ja turismin vähenemisestä rajusti.

 

Venäjän kansan mahdollisuudet hankkia tietoa tapahtumista, on vähentynyt ratkaisevasti, kun Putinin klikki on ottanut haltuunsa lähes koko mediakentän. On kiinnostavaa, että tämä hanke on ollut Putinilla menossa jo vuosia. Se osaltaan osoittaa, että tämä interventio ei ollut hetken tempaus, vaan pitkän ja johdonmukaisen toiminnan osa.

 

Ristiriitaista oli koko Sotshin olympiahomma. Sillä Putin kai yritti hankkia itselleen mainetta länsimaissa ja se mahtava ja kallis pr-operaatio meni täysin hukkaan. Kun kuitenkin nämä kaksi toimintalinjaa ovat kovasti ristiriidassa keskenään, panee se epäilemään Putinin mielenlaatua. Toisaalta se osoittaa että homma on kokonaan nykytsaarin hanskassa. Ei kai voida olettaa, etteivät vanhat politiikan konkarit, Tsurkin ja Lavyrow, näkisi kaiken savun läpi, mutta ovat silti valmiita julkivalehteluun. Syynä on siis pelko ja se on paha juttu.