Nyt olisi tarjolla oikea kulttuuripläjäys – AIDA egyptiläisin maustein ja jotenkin aidossa ympäristössä. Aidoimmillaan se olisi varmaan pyramideilla, jossa sekin on nähty joskus.

Wikipedia kertoo asiasta:

Oopperan synty

Egyptin kediivi Ismael Pasha tilasi Giuseppe Verdiltä teoksen 1870 Kediivilliseen Kairon oopperataloon (Kuninkallinen Kairon Oopperatalo). Verdi pyysi 20 000 dollaria. Sopimuksen synnyttyä hänelle annettiin aiheeksi Aïda. Merkittävä ranskalainen egyptologi Auguste Mariette oli suositellut kediiville tätä aihetta. Kediivi myönsi Mariettelle arvonimen Bey, ja Mariette käytti nimeä Mariette Bey. Selaa itse lisää...

Suunnitelma voisi olla sellainen, että lennettäisiin Luxorista Cairoon, päivällä lähetystössä pressanvaalien toinen kierros, illalla ooppera ja yöjunalla takaisin.

Oopperaliput 100LE, juna 90LE, lentolippu luokkaa 400LE, taxit Kairossa, opas ja syömiset ehkä 200LE nenä. Kustannus euroina siis luokkaa 100, jolla ei saisi edes lippua Kansallisoopperaan. Ainoa epävarmuus on lentolipun osalta, sitä en ole tarkistanut.