Neuvo maahantulijalle (joulupäivänä 2013)

 

Kun tulohallissa on useita pankkikoppeja, jotka myyvät myös viisumit, niin vaihda ensin rahaa ja osta viisumi paikallispunnilla. Näin se on halvempaa, sillä viisumi maksaa vain 105LE tai 15$ tai 15€. Ja tämä hinnoittelu on suurta kurssihuijausta. Mutta ole tarkkana myös rahanvaihdossa, ”laskivat väärin” ensin Eevallekin, mutta kuittia katsoen ja tiskillä rahat laskien voit vaatia oikean summan.

 

Pikku kikan opimme myös sen viisumin käsittelyssä. Se on stanssattu ohuen taustakatongin päälle tosi tarkasti, eikä taustaa ole helppo irrottaa ollenkaan. Mutta passitarkastaja ottaakin pyöreäkulmaisen ison postimerkin kokoisen lapun irti kartongista sitä peukalolla liikuttaen ja jättää kehyksen kiinni taustakartonkiin.

 

On muuten niin siisti lappu se viisumi, hologrammipainatus ja tarkka stanssaus, että veikkaan tehdyn Euroopassa. Tuskin osaavat täällä noin hyvää työtä.

 

Eevalle kävi hiukan huono tuuri viisumin kanssa, sillä paluu on 2 pv yli 30 päivän rajan ja siitä voisi joutua maksamaan rikesakkoa, joka todennäköisesti on enemmän kuin viisumin pidennys. Jonka käymme yhdessä hoitamassa, minäkin kun tarvitsen reilusti 2kk lisää. Saatan pyytää 3 kk, jos sattuisi että kotona on paljon lunta ja haluaisin lorvia täällä pidempään. Kai sitä lentoa voi siirtää?

 

Ilmat ovat lämmenneet niin, että aamulla oli +15 C ja aurinko nostaa nopsasti lisäasteita. Tänään oli harvinaista kyllä ohutta yläpilveä.