Nippeleitä kesäyössä

Tarkkailukolmio antoi tulosta kesäkuun viimeisenä yönä, sateisen päivän jälkeen. Tuulet oli tyyntynyt ja sumua leijaili järven yllä. Viileä yö, alle 10 astetta, joten yöperhoset olivat osin piiloissaan. Silti 3km:n reitillä kuulin 6 pohjanlepakkoa, 5 vesisiippaa pyydysti hyttysiä ja muita ötököitä joen ja järven pintaa viistäen. Yksi viiksisiippa saalisti polun yllä rantalehdossa. Kesäkuussa joutuu valvomaan kun aurinko pitää maisemat valoisana lähes koko yön ja lepakot joutuvat paastolle jos sade pitää ötökät piilossa. Onneksi syntyville poikasille emot saavat helposti hyttysiä näillä keleillä.

Rantalehdossa yölaulajat pitivät konserttia, kaunista ja monipuolista laulantaa.

 

TV-dokkari kertoi jostakin Afrikan maasta, jossa homo-ohjelman tekijä haastatteli ”etiikan ja eheiden arvojen” ministeri Lokodoa. Saudien elämää vahtii uskontopoliisi, joka huolehtii että naiset ovat piilossa huntujensa sisällä eivätkä aja autoa saati seurustele vieraiden miesten kanssa, vaan pysyvät siivolla miestensä omaisuutena ja orjina. Monissa arabimaissa on oma ministeriö siveyttä ja uskonnon arvoja vahtimassa ja länsimaissa tämä homorappio vaan elää pulskasti. Viime vuonna houkuttelin tuttua konservatiivia mukaani Pridemarssille. Jäi marssimatta, mutta hengessä olen aina mukana. Uskon että laki meilläkin vielä muuttuu ja kaikki parisuhteet pääsevät tasa-arvoiseen asemaan perinteisten parien kanssa.


Sain Harrylta lainaksi kameran, kun käyn meren takana katsomassa luonnonsuojelualuetta ja kolmea kartanoa Koillis-Virossa. Joten saan ehkä kuviakin, mutta sadesää on uhkana. Otan matkalukemiseksi tuoreen Glenn Greenwaldin kirjan Edward Snowdenista. Tuntuu kiehtovalta alusta asti ja tarina on tärkeä. Sananvapauden sankaria sorretaan törkeästi kotimaassaan ja se pakottaa piileskelemään.

 

On jotakin huvittavan ristiriitaista siinä, että hän sai turvapaikan Putinilta, joka ei suinkaan ole mikään sananvapauden sankari ja ylläpitää yhtä kaameaa vakoilusysteemiä, hiukan vaan vanhanaikaisemmin tekniikoin. Syö valtavasti voimavaroja urkkia kansalaisia ”käsityönä” ilman tekniikan apua. Eipä silti, kyllä venäläisillä oli kehittyneitä radiolaitteita ja mikrofonisysteemeitä jo -70 luvulla kun jouduin niitä asioita lähelle. Mutta kyllä jenkit ovat olleet ylivoimaisia omilla menetelmillään ja vakoilleet kansaa, ystäviä ja vihollisia. Niin, että eivät ole lännen johtajatkaan yhtään puhtoisempia kuin arabijohtajat ja muut hölmöt. Bush tukijoineen rikkoi törkeästi jenkkilän perustuslakia NSA:n ja CIA:n tempuilla. Ja seuraajat ovat jatkaneet.

Hauska tapa kuoria uudet perunat nopeasti

http://www.tekniikkatalous.fi/viihde/talla%20tekniikalla%20kuorit%20kilon%20perunoita%20yhdessa%20hujauksessa/a995719?

Myynti on laskenut huomattavasti isoissa kaupoissa – onko pysyvä suuntaus?

http://www.talouselama.fi/uutiset/nyt+on+kyyti+jaakylmaa+tavarataloissa+ja+hypermarketeissa/a2255637

Vuodatuksen toiminta renaa taas, enkä saa artikkelia ajastetuksi huomiselle matkapäivälle, joten tulee etuajassa... ja päivä jää väliin.