Ajatuksia kouluun

 

Katsoin BBC:n videon Thermopylain taistelusta. Historia on aina kiinnostanut, samoin maantieto koulussa. Mietin vain, miten olisin ollut todella innolla katsellut tätä videota jos se olisi silloin ollut olemassa. Osataanko nykykoulussa käyttää hyväksi kaikkea kiinostavaa mitä netti tarjoaa? Tämä video oli BBC.n tuotantoa. Tosin länsimaisen demokratian yms hehkutus oli hirveää.

 

Keksin heti millä tunneilla sitä voisi soveltaa: Historia, maantieto ja englanti. Jos olisin opettaja, antaisin läksyksi katsoa tämän videon kotona. Sitten vaan joka aineen tunneilla käytäisiin läpi asiaa, kielen, historian ja maantiedon kautta. Mutta ei kai näitä asioita enää näin edes opeteta erikseen? Joku lukija voisi valistaa?

 

Kuuluuko kotitehtäviin katsoa kotona opetusvideoita? Jos ei, niin miksi? Jos vastaus on, ettei kotona ole laitetta, koulu antaa sellaisen. Moni kunta on jo ostanut läppäreitä lukioihin. Ja kunnanhallituksiin. Eduskunnassa on twiittajia koko joukko. Se voisi toimia yhteiskuntaopin alustuksena. Voivoi kun minä sentään osaan opettaa! Moni on sanonut besserwisseriksi.

 

Tässä yksi mahdollisuus, jota voisi käyttää historian ja kielen opiskeluun:

http://imalqata.wordpress.com/2014/02/22/conservation-never-ends-but-this-season-does/