Hannu
Uusi tuttavuus syntyi blogin kautta. Tapsimme Hannun kanssa ISIS-hot. edessä. Hän kun on poikanen minuun verraten, reilut 8v. nuorempi, niin poika reippaili kävellen. Se kun on meille ukoille tärkeää. Siksi tapaaminen menikin kävelyretkeksi. Istahdimme Gaddisin aulaan hörpäämään vettä ja siitä sitten kämpille. Matkalla esittelin ”tukikohtani” Heinin hollantilaiskuppilan. Nythän se oli kiinni, kun on sunnuntai. Pojille olisi ollut sopivaa tavata, sillä Hannu on ensi talvea varten etsimässä kämppää ja Heinin tuttavalla on WB:llä tarjolla talo.

Sitten dallattiin mun kämpälle, johon poika ihastui. Olisi sopuhintainen ja ilmeisesti vapautuu minulta ensi kaudeksi. Päätöksen teko ottaa kuitenkin minulla koville, kun on syntynyt suuri sympatia tätä kaupunkia kohtaan. Tosin miinuksiakin löytyy, mutta aiheesta tuonnempana.

Hauska juttu, olemme molemmat tehneet uran somistamotyössä, lähinnä näyttelyhommissa. Hannu jäi 45v. jälkeen eläkkeelle ja on päättänyt viettää kylmän kauden täällä. Päätöstä tukee, että hän on hankkinut uuden, kiinalaisvalmisteisen moottoripyörän. Vielä ei ole kypärää hankkinut. Toteuttaa kuulemma nuoruuden haavettaan ja täällä se onnistuu edullisesti. Kun 250 kuutioisen saa alle 600€, voi haaveensa toteuttaa, mutta kotimaassa se olisi ihan eri hintaa !

Vilkaisu karttaan netissä, antoi hänelle yleiskuvan kämpän sijainnista suhteessa tärkeisiin kauppoihin. Viinakioskin hän tuntee ennestään, joten sinne asti ei tarvinnut mennä. Muita tärkeitä käsiteltiin kävellessä, S-market, Kodin Anttila, valtionkauppa jne katsastettiin. Syötiin mun suosikki-katukahvilassa falafel-leipätaskut. Hannu on tämän kauden ollut (hiukan liian kalliissa) kotimajoituksessa ja nyt meni lounas sivu suun. Sen korvaa runsas ja maukas perheillallinen. Sitä hän kehuu ja kiittelee runsasta vihannestarjontaa. Minäkin olen kotiruokinnassa, mutta kokin taidoissa on parantamisen varaa. Nytkin on taas tarjolla vihannes-makaronilaatikkoa, joka sattuu olemaan lempparimuona.

Alustavasti sovittiin retki WB tiistaitorille, joka on nähtävyys, qurnan suunnalla. Katsottiin sekin paikka kartasta etukäteen, joten nyt osaan sinne mikrobussillakin. Tuttavat ovat tervetulleita mukaan, jos huvittaa. Tori on suppeampana auki myös lauantaisin, mutta tiistaisin on runsas maalaistarjonta. Hannu vahvisti, että myls Mobinilen kännykän kortti pitää olla käytössä kerran kolmessa kuukaudessa, jotta linja pysyy ja numero on tallessa. Hänellä on erikoisempi ratkaisu asiaan – hän antaa korttinsa tänne tuttavaperheeseen ”säilytykseen” ja puhuttavaksi sen verran että kortti ei happane. Sama on temppu moottoripyörän kanssa. Saavat perheen pojat ajella, sillä moottoripyörälle ei tee hyvää pitkä seisotusaika. Kun vehje on noinkin edullinen ja kestää kuitenkin isoisältä pojanpojalle (kiinalainen laatuvehje!) niin voi tarjota muillekin hiukan kyytiä.
Vaihdettiin yhteystietoja ja palataan asiaan lähipäivinä. Hannu lähtee kotiin puolentoista viikon päästä.