Katon keräintä on täydennetty pulloilla ja se toimii kohtuullisesti. Tämä pullokikka on erinomainen idea jonka soisi leviävän. Nyt on Sinuhetalon keräimen putket melkein kokonaan ”pullotettu” ja tulos paranee koko ajan. Luxorista ei ole vielä löytynyt mittaria, joilla saadaan tarkemmat luvut. Kun mennään yli kuumemittarin eli 42 asteen, on sormi ainoa tunnistin. Missä vaiheessa sormi palaa? Luulen että tänään päästiin lähelle 50. Siitä päästään vielä hiukan yli, kunhan koko laite on muovitettu. Se kertoo vain siitä että suhde tankin ja keräimen välillä on väärä eli isompi keräin tarvitaan 500L tankille.

Juuri tuli käymään laitetta katsomaan Hamdy, joka on suunnittelemassa uutta taloa ja jos hän innostuu hankkimaan solarpoweria, olen mielestäni onnistunut idean levityksessä. Täällä nämä asiat tuntuvat menevän naapuriapuna ja suusta-korvaan tehokkaasti. Siksi näkyvälle paikalle tehty malli puree ja saa jäljittelijöitä. Egyssä lienee kuitenkin vähän sama mentaliteetti kuin Suomessa, että ”mä teen itte paremman!”. Tässä kohtaa se on hyvä asenne, mutta sitä tärkeämpää on että nyt Abdy on saanut kokemusta hiukan kantapään kautta ja hänelle syntyy siitä auktoriteettia.

Matkimalla on ihmisapina ennenkin menestynyt ja kehittynyt, toivotaan että se keino puree tässä. Kateus on myös aika kova voima. Netin videot toimivat vain, jos katsojalla on kykyä muuntaa nähty omaan tilanteeseen. Nyt niitä voi käyttää ohjaamaan jäljittelijöitä ja selventämään teoriaa, kun ovat ensin nähneet yhden toimivan virityksen ja kuulleet tekijän selostuksen. Versioita tulee varmasti ja Abdykin on nyt kallistumassa oman talon laitteistossa käyttämään metalliputkea. Hänellä on siihen varaa, mutta muille se lie usein liian kallista ja siksi yritän tyrkyttää pullot-muoviputki-ideaa.