Nippeleitä heinähelteillä

Minusta on kummallista, että nyt on nostettu häly siitä, että poliisi kyselee papereita ulkomaalaisen näköisiltä. Väitetään että poliisi toimii rasistisesti. Kuitenkin maassa on laki, että poliisin tehtävä on valvoa ettei maassa oleskele väkeä, joilla ei siihen ole oikeutta eli ovat laittomasti Suomessa. Jos itse olisin poliisi ja kadulla tarkkailemassa liikkujia, en ihan ensiksi kysyisi passia jukolanjussin näköisiltä, mutta sensijaan voisin kysyä hiukan tummemmilta, jos ulkomaalaisia kerran etsin. Ei voi olla rasismia jos toimii lain mukaan tai sitten rasistinen laki pitää muuttaa. Mutta miten sitten keksitään laittomat maahantulleet, esim ihmiskaupan uhrit?

 

Yhtä tyhmä asia kuin ohje siihen että lääkärin vastaanotolla ei saisi kutsua tutkimukseen nimellä. Miten muuten voisi toimia? Pitäiskö huutaa että ”se mies jolla epäillään olevan tyrä?” Tai ”nainen, jonka näytteessä oli gonorrea”?

 

Suomalainen juristi Outi Korhonen on ollut proffana Cairon yliopistossa ja kertoili tilanteesta Egyssä. Hänkin pitää liian lyhyenä aikana valmistella uusi perustuslaki vuoden loppuun mennessä. Hänen mielestään Euroopan ne maat, joilla ei ole ollut Afrikassa tai muualla alusmaita, voisivat tarjota apua sen tasapuolisen ja demokraattisen lain valmisteluun. Taitaisi itse olla sopiva neuvonantaja, kun on kansainvälisen lain tuntija.

 

Jos ulkopuolista osaamista kaivataan tutkimaan onko Syyriassa käytetty sariinia tai muita kaasuja aseena, olisi Suomen armeijalla siihen osaamista ja konstit. Kaasuaseen käytön tutkimus ei ole ihan helppo juttu. Tutkimusta on harjoiteltu ja Porissa on valmiuksia hoitaa homma. Milloin kutsu tulee?

 

Kävin äidin kanssa tohtorissa näyttämässä hänen ohimonsa isoa ”rupea” ja siitä pitää huomenna ottaa näytepala. Jos sattuisi olemaan ihosyöpää se olisi helppo leikata. Toivotaan parasta, sillä noin vanhalle pienikin leikkaus olisi kova rasite. Tänään oli taas huonompi päivä, sillä hän ei tunnistanut vanhaa tuttua seinänaapuriaan, kun tapasi tämän työasussa siellä sairaalassa.

 

SEURAssa 27/2013 oli mielenkiintoinen juttu otsikolla ”Nobelilla palkittu valhe” jossa paljastetaan totuus, että pienlainat köyhissä maissa eivät toimi niin kuin on väitetty. Ovat kalliimpia kuin pankkilaina, jota Intiassa yms olisi mahdoton saadakaan, mutta korko niissä on kohtuuton 28-32%. Ei siis mitään hyväntekeväisyyttä, jota on luultu. Sitäpaitsi rahat menevät todella bisneksiin vain pieneltä osaltaan, sillä noissa vanhoissa kulttuureissa mies kuitenkin sen rahan käyttää, mutta laina on naisen vastuulla, koska naiset ovat tunnollisempia ja pysyvät paikkakunnalla, kun taas miehet voivat kadota työn perässä.

 

Lakka, hilla, suomuurain. Monta nimeä marjalla, jota minä en osaa oikein arvostaa kuin liköörinä. On vaan osaamisen puutetta? Kun on etelässä asunut ilman sitä herkkua, ei ole mitään perinnettä käytölle. Vahinko ja sääli kai?

 

Menee unirytmi sekaisin kun käy näin heinäkuussa kuuntelemassa lepakoita. Mutta kun varmistelen elo-syyskuun retkiä on pakko varmistua että retkellä porukat jotakin sentään kuulevat. Otin kirjastosta englanninkielisen kirjan koska siihen sisältyy levyke, josta toivon osaavani kopsata mp3 soittimeeni näytteitä. Sitä ääntä kun soittaa ennen retkeä saa porukka alustavan käsityksen mitä mahdollisesti kuullaan.

 

Vihtiläiset ovat onnistuneet hienosti suunnistuksen MM-kisoissa. Parikymmentä vuotta sitten Kari Sallinen voitti Australian kisoissa pitkän matkan ja Jani Lakanen voitti EM-tittelin muutama vuosi sitten ja nyt taas hopeamitalin. Delta oli kolmen seuran edustusryhmä, mutta se on jostakin syystä kadonnut ja tänä vuonna porukka oli taas Hiidenkiertäjät.

 

TUKES paikkailee nyt töppäyksiään ja kovistelee Forsitia Laukaan Vihtavuorella. Kovin jälkijättöistä.