Kriisin ja siis poliisin ja muun väkivaltakoneiston uhreja ilmoitetaan olevan nyt yli 1700. Kuolleista ei ole tuoretta lukua mutta viimeisin yöllä oli 33. Ambulanssit ajetelevat valot vilkkuen koko ajan eli lisää uhreja, useimmat verta päästä valuen, tulee jatkuvasti.

Ihmettelin jo tammikuussa, miksi nämä nuorukaiset eivät suojaa päätään, kun rättejä pään ympärillä on totuttu aina näkemään. Yhdellä haastatellulla ilmeisellä protestin johtomiehellä oli mopokypärä ja suojalasit. Useilla näkee hengityssuojamia, mutta niistä ei apua ole kyynelkaasulle, joka vaikuttaa silmiinkin.

Paljon tappelukuvia katselleena neuvoisin nuoria kivien heittelijöitä toimimaan kuten kivityksen osajat tekevät Palestiinassa. Heittäjät ovat pienenä ryhmänä, melkein rivissä. Taempana olevat eivät heitä itse kiviä vaan heittäen vierittämät pesäpallon kokoisia murikoita heittomiesten jalkoihin, jotta kiviä heille riittää. Täälläkin näytettiin, kuin kaveri paiskoi isompia murikoita, tiilen kokoisia, asvalttiin saadakseen pienempiä, joita jaksaa heittää. Mielenosoittajien "onneksi" täällä päin maailmaa kiviaines on murtuvaa, haurasta hiekkakiveä. Helppoa muokata ja tälläkin tekniikalla saadaan mellakkaan "työkaluja".

Siis egyptiläispojat, uskokaa kokemusta: Rätit tai kypärät päähän, heittäjät eturiviin ja takaa ei heitetä vaikka kuinka tekisi mieli, sillä edessä olevat samanmieliset usein saavat murikan päähänsä takaapäin. Omat kivet purevat.