Luontopolulle ehostusta Pääkslahdessa

 

Kävimme Veikko T:n kanssa periaatekeskustelun ja kaikki tuntuu sopivan yhteen hyvin. Hän on luonnonhoitajan koulutuksessa Livia ammattiopistossa ja on jo sopinut Hiipun kanssa laavupaikan jatkotoimista ja viimeistelystä.

 

Kyse on työssäoppimisen jaksosta koko kesän ajan ja siitä ei meidän varattomat yhdistykset maksa palkkaa. Hän saa koulusta välineet, neuvoja ja ohjausta tarvittaessa. Veikko on varautunut tekemään 5 viikon aikana töitä Pääkslahdessa.

 

Allekirjoitimme sopimuksen ja Vihdin Luonnon vastuulle jää matkakorvaukset ja pienet tarvikekulut. Veikko pitää työpäiväkirjaa ja minä käyn sovitusti auttamassa ja seuraan työn edistymistä. Päiväkirjasta muodostuu raportti.

DSCN7911%20Nippe-normal.jpg

Kävimme katsomassa karhujätöksiä ja merkkasimme ne Puumanninpolulla. Sen merkit tuli juuri maalatuksi, mutta silti sovimme muutamaan risteyskohtaan sijoitettavaksi merkkipaaluja. Sitten kävelimme Kirnunkierroksen ja kirjasimme joukon pikku puutteita ja korjaustarpeita. Muutamaan kohtaan suunnittelimme lyhyitä pitkospuita. Soitin Vesmanille etukäteen ja sain luvan kaataa tarvittavat tarvepuut niihin ja pikku siltoihin.

kev%C3%A4t%20kuortissa%20029-normal.jpg

Kunta on tilannut moton siivoamaan tuulenkaadot pois ja se auttaa tilannetta paljon.

 

Pohdimme myös jatkoa ja suurempia tavoitteita, joista lyhyesti juttelimme Vessmanin kanssa. Hänellä on ollut haaveena kehittää laajempi suunnitelma koko Pääkslahden käytöstä ja käyttötarkoitusten sovittamisesta yhteen. Tutkin mahdollisuuksia löytää korkeakoulutason henkilö joka ottaisi pääsuunnittelijan roolin. Veikko voisi jatkaa työtä vielä kesällä 2015 ja se mahdollistaisi mm kohteen 7 ja 14 kohennuksen.

 

Tästä suuremmasta hankkeesta voisi tehdä Leader-rahoituskohteen ja siihen tarvittava omarahoitus tulisi kunnalta. Olen luvannut tutkia hankkeen taustoja. Se on tiedossa että rahoitushakemuksia voi jättää vasta vuodenvaihteen jälkeen.