Poliiseja tuntuu olevan vähemmän kaduilla. Ennen oli kaksi kiväärimiestä ”securitaten” ovella Medinalla, nyt vain toisessa kopissa ja siviiliasussa. Yksi auto tuntui olevan pikaisessa lähtövalmiudessa, muut vain parkissa.

Siihen viereen oli avattu uusi ravintola ITALIAN restaurant & cafe. Aika hassua avata juuri nyt kun turismi on lamassa.

TV näytti hullua jenkkiä, joka lensi rakettilaitteella ollen itse kuin lentokone. Äijä lensi tosi kovaa suihkuhävittäjien rinnalla. Ovelan näköinen juttu. Juttukaverina siinä oli hurjista asioista, muslimien tekemistä rikoksista kertonut kaveri, oltiin kämpällä. Häntä alkoi naurattaa, että maailmalla lennetään tolla tavalla ja mennään kuuhun ja täällä muslimi miettii että osaa astua oikealla jalalla kylpyhuoneeseen. (muslimi astuu oikea jalka edellä moskeijaan, vai oliko se nyt vasen?)

Luxorin taivaalla on pari päivää ollut pilviä. Olisi hieno golfsää, mutta ei juuri huvita yksin sinne mennä. Tapasin mikrobussissa kentän hintelän käkkäräpää-kaverin (en muista nimeä) joka hoitaa kenkiä. Istui taakseni ja tunnisti ”mr nippe”. Toivotti kovasti tervetulleeksi kuten kaikki muutkin. Pohdinkin pitäisikö hänen kanssaan opetella mennä kentälle bussilla. Olen jo tavannut hepun toisen kerran eilen illalla ja ilmeisesti hän asuu tv-kadun nurkilla. Olisi varaa pelata enemmän kun säästäisi puolet kuluista kun taxi jäisi pois. Kun kamat on kentällä voisi mennä pelkän vesipullon kanssa.

Eilisellä kävelyllä pistäydyin pikku hotellin aulassa, kun Norjan lippu houkutteli. Nimi on komeasti ”Grand Hotell and Joonas roof garden” ja sijaitsee aika lähellä asemaa. Omistaja on norjalainen, ilmeisesti Joonas. Samalla pikkukadulla Mohammed Fraied st on monta pikku hotellia, Seven Heaven, Boomerang, Oasis ja se ennen kerrottu hieno ravintola Sofra.

Satuimme pikku puotiin joka myy fillareita ja tarvikkeita. Eeva, joka ajelee polkien kesät-talvet Hesassa, osti pakkauksen kumin paikkoja, 16 paikkaa, 5LE, ei paha. Itse kyselin honk-honk-tyyppistä varoitinta sähköskootteriini, sillä en haluaisi pelästyttää kulkijoita turhan kimeällä soitolla, joka siinä on. Jos se olisi kumipallolla toimiva, sen voisi kiinnittää siten että voisi likistää pallon polvien väliin, kuvittelen. Uusi kiinalainen miestenpyörä maksaa 350LE, siis poskettoman halpa meikähintoihin verrattuna, noin kymmenys! Laatua voi aina miettiä. Olisi saanut myös naisten mallin, mutta käytettynä. Täälläpäin ei kai naiset juuri pyöräile, paitsi turistit. En ole naista pyörällä nähnyt.