SK:ssa oli hyvä analyysi Putinin virheistä. Käy lukemassa

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/presidentti-putinin-yhdeksan-vakavinta-virhetta/?shared=56498-b30b3ca1-999

 

Putin on pysähtynyt ja veti joukkonsa pois rajalta. Ukko on nyt pannassa kaikkialla ja kiinalaisetkin ovat sivussa Ukrainan sotkusta. Putin pystyy kyllä kaasulla kiristämään ja kurittamaan sekä EU-maita että Ukrainaa, mutta mihin se johtaa. Hänellä ei ole eväitä ja retki saattaa päättyä yllättävästi Putinin tappioon. Jos pakotteet purevat, kuten nyt näyttää käyvän, kun ruplan kurssi putoaa koko ajan ja kansa alkaa napista. Putinin nettitrollit eivät voi lännelle ja sen yleiselle mielipiteelle mitään vaikka yritystä on kovasti. En ole kuullut Bäckmannista mitään.

Suomen turismikauppaan ruplan heikkeneminen iskee kyllä kovasti ja peruihan RAY aikomuksensa perustaa casino rajalle. Fiksu päätös. Eniten surettaa Fortumin iso panostus Venäjälle, sillä jos Putin sen kaappaa jollakin tavalla, se iskee meille kaikille kun Fortum on sentään valtion yhtiö.

 

TV1 näytti dokkarin surisijasta CIA:n tappajavälineenä. Jutussa todettiin että lähes 80 maata omistaa jo lentäviä miehittämättömiä laitteita ja onhan niitä Suomessakin. Niistä vain on SA ollut kovin hissukseen, mutta ei se ole salassa pysynyt. Jäin leffan jälkeen pohtimaan, onko Putinin porukoilla lentosurisijoita eli nelikoptereita ja ohjuksia kantavia lennokkeja. Kyllä varmaan, sillä niiden kehittely on ollut yleistä joka puolella. Ja venäläiset ovat aina olleet tappokojeiden kehittelyssä hyvin mukana ja ovat kovia hakkeroimaan eli bittinikkareita löytyy koneita ohjaamaan. Ne sopivat hyvin myös rajojen tarkkailuun, mutta vielä ei ole kerrottu niitä näkyneen Imatran suunnalla.

 

Mikähän idea on siinä takana, kun Putinille on jo muutama tontti Suomessakin. Onkohan se jokin varasuunnitelma siihen, että ukko joutuisi hatkaan Venäjältä ja tarvitsisi sopivan eläkepaikan jostakin lännestä. Voisimme ottaakin Vladimirin rahoineen, sillä hänen kuiskitaan olevan poskettoman varakas, kun on kahminut paljon välirahaa valtion bisneksistä ja ”bisnis”eliitin lahjuksia. Mutta miten ne taalat, kulta, timantit ja muu saataisiin sijoituksina tänne. Ei ehkä ole helppoa, sillä raha on piilossa veroparatiiseissa. Jospa Vladi ostaisi Stockan?