luxor 62.2009  TV:stä

Tv kertoo, että The Washington Post supistaa ja sulkee mm. New Yorkin toimituksensa ja monta muuta. Tilaajamäärä laskee, vaikka lehti on arvostetuimpia jenkeissä.

Aljazeera on imenyt itseensä monia toimittajia, jotka eivät ole saaneet näkemyksiään esiin muuta kautta. Jotenkin näkyy ohjelmista, että tekijät ovat liikkeellä suurella sydämellä, osaavasti, ja kriittisesti. Näkemykset eroavat usein valtamedian linjasta, ja siksi varmaan arabikanava on kiinnostanut. Ohjelmat ovat teräviä, oivaltavia. Kuvaus ja grafiikka omaa luokkaansa. Studiot isompia kuin missään olen nähnyt. Oliskohan vähän briljeerausta mukana, jopa? Siellä esitettävät lento-, matka- ja rahoitusyhtiöiden mainokset ovat huippuluokkaa, ammattitaitoisten tekemiä.

7.12 alkaa Kööpenhaminan ilmastokokous. TV kertoo että lähtötilanne on huono. Saapas nähdä mikä on lopputulos. Monet ennustavat, että mitään varsinaista sopimusta ei synny, vaan joudutaan jatkoajalle, jossa sovitaan uusi palaveri vuoden päähän ja siihen mennessä porukat sopii tavoitteista. Sopisi paremmin Obamalle ainakin.

Kreikassa näyttävät tappelevan. Vaikeaa paikka sosialistihallituksella.

Etelä-Amerikassa on vaaleja ja muuta kuohuntaa, kuten kai aina. Milloin siellä ei olisi tapeltu? Kyllä kai Kolumbuksen seuraajat, ryöstäjät ja valloittajat jättivät sellaisen perinnön useimpiin maihin, että oikeus ei toteudu alkuperäiskansoille. Kuohunta ei lakkaa ellei näitä intiaaneja kohdella reilusti. Siitä taas eivät pidä nämä espanja-portugalilaisperäiset rikkaat, joilla on vuosisatojen osaaminen sortotoimista ja kova asenne. Miksi jenkit eivät ole vieneet sinne demokratia-ideoitaan? Johtuisiko siitä, että tähän asti jenkit ovat saaneet ostaan sieltä haluamansa öljyn edullisest kun ovat vaihtokaupoissa tukeneet kulloistakin sortajaa. Irakiin piti mennä viemään "demokratiaa" kun sikäläinen diktaattori ei tykännyt jenkeistä ja keksi omia ideoitaan. Vielä tulevat jenkit verissä päin pois Afganista, sano mun sanoneen. Suomalaiset vois tulla ennen lopullista häpeää. Afganistania ei ole kukaan pystynyt valloittamaan 2000 vuoteen, ei kai ennen sitäkään. Kirjat ei kerro. Alexanteri Suuri oli sikäli fiksu, että oppi nopeasti ettei sinne kannata edes yrittää. Tuli pois ja valloitti näitä helpompia, kuten Egyptin. Kova heppu, nuori jannu valloitti koko sen aikaisen maailman muutamassa vuodessa. Onneksi oli Kiina sen verran kaukana ettei ehtinyt sinne. Olisi voinut kohdata kovempansa?