Sami Miettiselle

Kuntalaiskyselyn innoittamana muutama havainto ja idea.

Autolla liikkuva päättäjä ei hoksaa näitä:

  • sisäinen liikenne on surkealla tasolla. Se vaikuttaa kaikkeen autottoman elämässä. Opiskelijoiden on pakko muuttaa, kun ei voi hoitaa jatko-opiskelua yhteyksien takia. Vanhusten kotona asuminen lyhenee, kun ei pääse asioille. 3 km on pitkä matka huonosti liikkuvalle.
  • Tähän liittyy kiinteästi kevytväylät, niiden puute. Kunnon verkostolla saataisiin koululaiset kouluihin ilman kuljetuksia, väki liikkumaan terveydekseen, asiat sujumaan.

Muuta

  • Uimavedet on aina elokuussa leväisiä ja halli kiinni. Apu  olisi maauimala urheilupuistossa, aurinkolämmityksellä kausi pidemmäksi, touko-syyskuu. Edullinen ja tyydyttäisi kovasti, sillä Nummelassa ei ole kunnon rantaa.
  • Luottamusväki elää vanhassa ja haikailee teollisuutta, jota ei takaisin saa. Uutta yrittäjyyttä pitää tukea kunnon laajakaistalla, min. 100 megaa on haluttu ja houkuttaisi uutta yrittäjyyttä, uusia bisneksiä. Kunnallistekniikka siitä asiasta hereille ja kursseille! Aina kun kaivetaan pitää kuoppaan heittää piuhaa. (tunnen sen asian)
  • Kunnassa on jo muutama ekoalan yritys (kerron lisää tarvittaessa) ja vajaaksi jäänyt ekokylä. Linnanniittuun kaavoitettiin Hesassa hyvän kysynnän saaneita asuin/yritystontteja, joita pitää markkinoida juuri ekoalan yrityksille.