Nippeleitä yläkerrasta

Lähdin kävelylle rannan kautta kahvilaan, joka on toisessa kerroksessa McDonaldsin vieressä. Kamalaa tällainen osoitteen antaminen, kun en nytkään muista kuppilan nimeä. Se ei kuitenkaan juuri auttaisi, sillä ei useammat lukijat sitä tietäisi. Täällä kun kaikki osoitteet jopa käyntikorteissa korvataan selityksellä mitä maamerkkiä lähellä paikka on.
Sain kutsun naiskaksikolta PAK ja Kikka, jotka olivat kokoontuneet syventämään kontaktejaan, minä myös mukana. Asian tikkuna oli vehnäjauhot, jota kiikutin Annukalle lettutarpeiksi. Mulla kun ei kg pussi ehdi kulua muutamassa kuukaudessakaan ja hän ei sitä ollut löytänyt.

Matkalla katselin kun läheinen autoliike on rahdannut kadulle useita uusia autoja, 5 kpl eri kokoisia hyötyajokkeja, pieniä kiinalaisia JAC kuormureita. Henkilö- ja pakettiautoja, myös kiinalaisia oli viitisen kappaletta. Taitaa olla jotenkin talous piristymään päin, vaikka turismi kulkee pohjamudissa. Taas havaitsin, että moottoripyöriä oli parkissa paljon katuvierillä, ne kun ovat lisääntyneet huimasti parissa vuodessa. Kaikki näyttäisi olevan Kiinan tuotantoa.

Matkalla oli taidekoulun aitaan taiteiltu uusi tuttu naama, Nasser. Alla jokin teksti arabiaksi. Jäin miettimään että ihannoidaanko vanhaa vallankumousjermua tänä levottomana aikana, vai mikä on viesti. Myöhemmin näin saman kuvion toisaallakin. Lienee jokin kampanja?
Kuvat on spreijattu sabloonan läpi, taitavaa työtä.
Samasta aidasta oli raavittu vanhentuneet vaalijulisteet pois ja osin maalattu yli. Ilmiselvästi aita on nuoren taiteilijapolven harjoituksen alusta.

Koko aamun lastattiin kuorma-autoon tyhjiä kaasupulloja, varmaan pari tuntia ja meteli oli kova. Auto oli hiukan puiden varjossa, joten en kaikkea nähnyt, mutta ääni oli selvästi kaasupullon heittoa lavalle. Tuli mieleen kymmenien vuosien takaa onnettomuus Espanjasta, jossa kuorma-auton kaasukuorma jostakin kumman syystä räjähti. Paikka oli mahdollisimman huono, sillä se sattui turistirannalla. Muistaakseni 60 kuoli. Kai sen jutun jostain voisi kaivaakin, mutta se ei nyt ole olennaista. Pohdituttaa vaan, että jos sellainen räjähdys oli silloin mahdollinen, onko se nytkin. Jos naapuritalon varastossa säilytetään satoja pulloja ja sattuisi räjähtämään, voisi siinä talo sortua varmasti. Meillä kun ei saa nykyisin edes yhtä kaasupulloa sijoittaa sisään asuintiloihin. Ja myyntipaikassa kaasut on kaukana muusta toiminnasta, aina lukossa. Monessakohan kesämökissä tämä uusi ohje/määräys on huomioitu. Minulle se tuli tietoon ihan sattumalta. Lieneekö paloherran hommana kesämökkikunnissa vai kuuluisiko neuvonta nuohoojille, ei viran puolesta mutta asiana.

Vossikkakuskit aina pyrkivät avaamaan keskustelun jollakin konstilla. Yksi täky on kysyä kansallisuutta. Vastauksen on sitten, kun turisti maansa kertoo, että ”kivoja ihmisiä, minä pidän siitä maasta”. Kun sitä on kymmeniä kertoja toistettu ja kaikki suurinpiirtein rakastavat suomalaisia ja kehuvat hyviksi, niin kokeilin sanoa olevani Brasiliasta. Se ei ollut hyvä keksintö, sillä kaikki tietävät että brassit on hyviä fudiksessa. Nyt olen välillä testannut Islantia ja se toimii, kun kukaan ei varmaan tiedä maasta mitään eikä ole tavannut islantilaisia. Kopioin kikan ruotsalaistytöiltä.

Rantakatu Gornishilla on kauppa, jonka nimenä on ”digital Bazar”. Jäin miettimään ristiriitaa nimen elementtien välillä. Se ei ilmeisestikään ollut nettikaupan noutopiste, vaan aika tavallinen turistipyydys. Pistäydyin ostamassa lasinaluset kiinteän hinnan putiikista, kun en oikein jaksaisi mennä basaariin tinkimään. 45LE nahalta tuntuvista alusista, joihin on ”kullalla” painettu jumalsymboleja, ei tunnu pahalta. Ovat vielä sirossa ”nahkalokerossa”.

Opin Kikalta uuden juoman SÄHLÄB, joka sopii tänne maahan oikein hyvin. Se keitetään jostakin valkoisesta, lisätään suklaata ja pähkinöitä+rusinoita, tarjotaan lämpimänä korkeasta lasista, 6LE. Toinen sana jota tarvitsen kaupassa on ”jan suun” eli anis. Sopii kuulemma useimpiin kasvisruokiin, käytetään pieninä siemeninä. Näin nämä kokintaidot oppii muru ja mauste kerrallaan. Hannu, pane muistiin ensi talveksi!

Sitten seurustelu jatkui sopan merkeissä Annukan kämpällä, kiitos! Karkasin pois kun naisten jutut kääntyivät kovin henkisiksi, kun en ole ainakaan vielä omaksunut noita sielujuttuja, vaelluksia ja energioita. Kyllä on vaikeaa käännyttää vanhaa darwinilaista ateistia noihin kuvioihin. Kiinalaisia lääkintätaitoja, akupunktiota, vyöhyketerapiaa jne kunnioitan, mutta niissä mitä minulle on tarjottu, ei olekaan mitään mystiikkaa, jos ei hermoratoja sellaisina pidä.

Tässä on kaiken aikaa ollut mietintä päällä seuraavan kauden majoituksesta, nimenomaan rauhallisemmalla länsirannalla ja siellä Medinet Habussa. Yksi hyvä vaihtoehto on se komea kupolitalo, johon Hannu asettuu, mutta äsken saatiin taas vihiä uusista mahdollisuuksista. Joten ollaan päätymässä Annukan kanssa siihen, että ei sitouduta nyt mihinkään etukäteen. Tullaan tänne omia aikojamme, asetutaan viikoksi edulliseen pikku hotelliin ja katsastetaan tilanne ensi syksynä uudelleen. Maan tavan mukaan saa jäädä INS ALLAH.