Kotimaan väännöt

 

Akavan pomo ihmetteli, kun valtio patistaa saamaan aikaan sopimuksen eläkeasioista. Siitähän on annettu mandaatti, tehtävä ja valtuus työelämän osapuolille ja valtio on vain odottanut tuloksia. Yllättäen nyt sitten sitä aletaan ihmetellä, vaikka aikaisempina vuosikymmeninä Sak ja Ek ovat sitä vaatineet ja sanoneet että valtion ei pidä sotkea työelämän juttuja. Asiasta aivan oikein totesi Stubbeli, että jos ei tulosta tule on sitten vain hallituksen ja eduskunnan siitä päätettävä. Niin toimitaan muissa maissa. Meillä on korporaatiot ottaneet liiankin ison roolin.

 

Finskin lentäjät ottivat lusikan kauniisti kännyyn ja suostuivat alentamaan ruhtinaallisia liksojaan. Lentoemojen työehdot ja liksat ei kai niin korkealentoisia olleetkaan, mutta kohta nekin loppuvat monelta. Monissa pöydissä pohditaan, mitä yhtiölle pitää keksiä ja nyt taas on Venäjä punnitsemassa ottaako länsimailta pois ylilennot vai niistä rahat. Kuka ostaisi tappiollisen lentoyhtiön, kun niitä saa lähes ilmaiseksi. Voi, voi.

 

Timo Virtalan blogiteksti on osa kotimaan asioita, vaikka pohtii maan suhdetta ulkovaltoihin.

https://mail.google.com/mail/ca/u/0/#inbox/148522c7e581cd1a

 

Luin paikallislehdestä kunnan kiinteistöjen kunnosta ja niistä annetusta konsultin selvityksestä. Mielikuvaksi jäi, että kunnan kiinteistöt ovat ihan romuna ja esim. terkkari, jossa juuri olin potilaana, pitäisi rakentaa uusiksi lähivuosina. Sitä on vaikea ymmärtää, sillä rakennus juuri peruskorjattiin ja se näyttää taviksen silmin ihan hyvältä ja kohtuullisen toimivaltakin. Onko tässäkin kyse rakennusalan mafiasta, joka lonkeroineen tunkee kaikkialle. Samaan tapaan kuin lääkeyhtiöiden mafia pyörittää terveysnormeja, kuten sallittuja verenpaine- ja kolesteroliarvoja ihan vaan bisnes mielessä. Kun lasketaan raja-arvoja, saadaan lääkkeitä enemmän kaupaksi. Tavislääkäri on voimaton, kun mafia jyllää auktoriteeteillaan. Nyt rakennuskonsultti arvioi käyttökelpoisen talon korjauskelvottomaksi ja ehkä saa siitä tulevasta projektista siivun tehdäkseen. Isot konsulttifirmat kun omistavat myös suunnittelutoimistoja. Piirileikki pyörii ja tyhmät kunnat maksavat.