Egyptin tilanne

 

UudenSuomen sivuilta pohjustus:

Tietotoimistot kertovat, että Hazem el-Beblawin johtama Egyptin hallitus on jättänyt eroilmoituksen. Tämä on käynnistänyt spekuaaltion maan tulevasta johdosta. Asiantuntijat otaksuvat eron liittyvän siihen, että maan presidentiksi on nousemassa nykyinen puolustusministeri, kenraali Abdel Fattah al-Sisi. tanut

 

Ehkä ero selittyy sillä, että nyt kun al-Sisi ei enää ole ministeri, hänen olisi helpompi asettua pressanvaaleihin ehdolle. Nyt on myös ilmoitettu että vaalit pidetään huhtikuun puolivälissä. Pitkiin kampanjoihin länsidemokratioiden tyyliin ei ole aikaa.

 

Toisaalta ei näissä maissa juuri kiertueita pidetä vaan tv on se kampanjaväline. Kun äänestysikäisten lukutaito on verraten alhainen, ei kannata uhrata ruuteja lehtiin tai painettuun tekstiin. Mutta Al-Sisi on jo kuukausikaupalla käynyt julistekampanjaa ja rakentanut mielikuvaa vahvasta johtajasta joka seuraa pidettyjen Nasserin ja Sadatin jälkiä. Ja sitä kansa odottaa. Hän tulee voittamaan vaalit vyöryvoitolla.

 

* * *

Muuallakin liuetaan

Thaimaan nuori ja nätti mutta kiistelty pääministeri lähti kriisiä pakoon ja meni piiloon. Saattoi olla viisas teko, sillä kansa on raivona attentaatista, jossa torimyyjä lapsineen joutui uhriksi. Pommia arvellaan hallituksen tilaustyöksi jolla yritettiin peloitella kansa pois mielenosoituksista.

 

* * *

Yksi pakoonlähtenyt on tietysti Janu, joka on jo saanut syytteen kansanmurhasta. Joutuuko äijä ehkä jopa Haagiin? Hänen alaisensa hiljattain erotettu sisäministeri on jo saanut syytteet. Korruption syvyydestä antaa kuvan Honkarakenteen toimittama suuri ja upea hirsilinna ja Janun pojan 12 loistoauton kokoelma.

 

Vielä kun saataisiin Valko-Venäjän kaheli Lukasenka pötkimään pakoon! Putinista ei taideta päästä eroon millään?

 

* * *

Suomessa nähdään kevään kuluessa monta vastuunpakoilijaa. Ennustan että Jyrkiboy sanoo että nyt riitti ja hinkuaa EU:n hommiin. Kun jo saksalaisetkin varoittelee, että Suomen talous on menossa hurjaa vauhtia surkeaan jamaan, ei taida saada Jyrki pestiä, vaikka aikaisemmin kehuttiinkin. Samoja pakolaisia on kokkareissa enemmänkin, sillä nykyhallitus ei saa hyvää todistusta, kun koulut loppuvat ja puoluekokoukset alkavat. Veikkaan että kovanaama Vapaavuoresta tulee uusi kokkaripomo, sillä Orpo on nimensä mukainen ja varsinkin kun naista ei ole tarjolla puhiksen hommaan. Kun myös Juttaa ahdistellaan, voikin käydä niin että kesällä meillä on hallituspula ja uudet vaalit ovella. Ei taida auttaa edes Ihalaisen sovittelutaidot, kun Rinne ja Vapaavuori ottavat yhteen ja hallitus hajoaa.