Sunnuntaipäivä

 

Tämähän on arkea arabimaissa, kunhan kirjasin. Aamusella tuli ensin Abdy ja sitten uusi putkimies Hurghadasta asti. En tiedä kuvioita, mutta Abdy kertoi että nuorimies on kolarissa kuolleen Ahmedin serkku, jonka isä oli ollut Ahmedin ammattiin opettaja, ilmeisesti myös poikansa. Täällähän on käytössä oppipoikasysteemi ja työssäoppiminen. Ammattikouluja lienee aika vähän.

Matkassa oli kaksi poikaa, joista toinen oli jossakin muussa työkohteessa. Tuli jokin tekninen tauko ja odottelin heppuja palaavaksi sillä homma jäi kesken. Abdy tuli ja kertoi, että toinen pojista oli juuri ajanut kolarin mp:llä ja tämä Muhammed meni viemään häntä sairaalaan ja hoitamaan asiaan aina kuuluvat rutiinit, kuten ruokahuollon ja maksamisen etukäteen.

 

putkimies%20001.jpg

 

Vanha pumppu oli putkien varassa. Onneksi vanha ohjausyksikkö pelittää vielä ja painetta saatiin.

 

Taas tuli eteen kierteen tiivistys, joka tehdään perinteen mukaan luonnonkuidulla. Arvelen että olisi pellavaa, täytyy tarkistaa. Euroopassa siihen käytetään ohutta muovinauhaa. Pumppu on nyt astetta järeämpi ja siksi painavampi ja sille pitää väsätä metalliteline seinälle.

 

putkimies%20007.jpg

 

Viime talvena ostettu risupöytä toimii väliaikasena hyllynä. Huomaa putkimiehen "pakki" joka on muovipussi.

 

Onnettomuuden vuoksi jäi KH:n vesijutut kesken. Vielä on lammikko lattialla jonka vuoksi normaali asiointi on hankalaa. Täällä ei jostakin syystä tehdä kaatoja kosteisiin tiloihin ollenkaan. Johtunee kuivasta ilmasta joka pikku kosteudet hoitaa hyvin. Vessaongelma ratkesi kivasti kun kävin Päiviä moikkaamassa. Hänen toisen asunnon hommat etenee ja nyt oli tarvetta suunnitella väritystä, sillä maalareiden työt alkaa kohta. Värit saattavat löytyä perinteisestä tyynynpäällisestä.

 

Pieni kynienjakelu Päden kadun poikajoukolle ja pienille tytöillekin. Moikkaajia riitti ja moni mainitsi Suomenkin, kyllä sana kiertää ja naama on tuttu. Pyykit pois pesulasta ja aterialle.

 

putkimies%20003.jpg

 

Pesulan aina iloinen tyttö vakavoitui kuvaukseen. Kauniit silmät hänellä. Tyttö on oppinut englantia lisää.

 

Vuokraemäntä siivoilee yläkerrassa ja kolistelee kalujen kanssa, joka on merkki siitä, että kohta saapuvat saksalaiset ja minä menetän mahdollisuuden käydä katolla. Tosin en ole nytkään käynyt kuin kerran, sillä portaiden nousu käy vielä hitaasti.