Heikot valmiudet kapinassa

Kun kuuntelee näiden nuorten puheita siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi, mitä he odottavat, toteaa että kovin on heikot eväät tällä vallankumouksella. Voimaa saatiin taakse, koska kansan katkeruus on ollut niin suurta. Mutta kun tämä liikehdintä lähti liikkeelle, ei kenelläkään ollut selviä konsepteja mitä tehdään. Ensin oli ainoa tavoite heittää pressa pihalle, mutta sitten näiden 17 päivän aikana alkoi nousta esiin sinänsä ihan fiksuja näkemyksiä, esim poliittiset vangit pitää vapauttaa. Nyt sitten vasta eilen ja tänään ovat nuoret havahtuneet siihen, että varapressa on varsinainen taustakonna. Hän on vuosia johtanut sortokoneistoa, salaista poliisia ja muuta "turvallisuus"koneistoa. Se koneisto on ollut olemassa sitä varten, että pomojen turvallisuus taataan, kansasta ei niin väliä. Tai siis kansaa se on juuri sortanut ja imenyt siltä elinvoimat.

Nyt sitten nuoret tajusivat että valta siirtyy toiselle roistolle. Armeija on pahassa välikädessä, varsinkin vanhempi upseeristo on kovasti ollut kaveria Muban ja Suleimanin kanssa, ovat ukot kaikki vanhoja veikkoja, yhdessä koulutettuja ja yhtä köyttä vetäneitä. Siinä painaa vanhat yhteiset tavoitteet, rahan haalinta ja muu kähmintä. Toiveita pitääkin asettaa nuorempaan kaartiin, nuoriin upseereihin joita on koulutettu jenkeissä. Jospa siihen porukkaan olisi tarttunut jotakin niistä kauniista ihanteista mistä Obama puhuu. Mutta kyllä siinä on nuorelle upseerille kova pohdiskelu, mitä se kummallinen demokratia oikein tarkoittaa. Pitäisikö todella noille kansan tolloille antaa valtaa? Armeijassa ei ole demokratiaa, vaan vanha kunnon komentomeininki, missä ei tunneta reiluutta eikä demokratiaa. Natsat ratkaisevat, hiljaa rivissä.

Tämä epävarmuus ja osaamisen puute, demokratian menetelmien osaamattomuus voi olla kohtalokasta. Nyt juuri kerrottiin, että lähes kaikki oppositiovoimat ovat pystyneet ryhmittymään yhteen rintamaan. Suuri vaara aina pyörii, että tämä porukka on liian hajanainen eikä pysty vetämään kumousta yhteiseen suuntaan. Siinä on sitten tarjolla pelin paikkoja vanhoille ketuille, armeijan johtokoulutuksen saaneille osaajille, joille demokratia on vaan korupuheita. (21.33)