to 5.1.2011 hiljaista kulkua

Täälläkin on ollut viileätä, kun telkkaria katsellessa näkee kaikenlaista rajua säätä. Vuosituhannen tulvat Australiassa, rankkaa lumipyryä Kiinassa, epätavallista säätä Amerikoissa. Kun toisaalta aina hikoaa, ei paitoja voi pitää montaa päivää ja aina on pyykkiä, jokin paita kuivumassa. Piti lähteä haeskelemaan lämmintä, pitkähihaista. Hyppäsin mikrobussiin*), joka menikin asemalle mutkitellen koptien alueen kautta. Se ei erotu mitenkään näkymiltään, tiedän alueesta vain ihmisten jutuista.

Lähdin tapani mukaan vaeltamaan uusia katuja, nyt poikkesin asemakadulta heti alussa oikealle, pikkukadulle joka kulkee Asemakadun suuntaisesti Soukia kohti. Kaikenlaisia verstaita on alueella paljon, köyhän näköinen Pharmasia, samoin vaatimaton morsiuskauppa. Ompelimo, nahkapaja, jokin tekninen verstas, puutyöverstas, kumintyöstöä. Verstaan ulkonäöstä ei heti voi päätellä mitä palveluita siinä tuotetaan, kun on kaikenlaista romua, raaka-ainetta ja joitakin outoja koneita. Vaelsin Soukin suuntaan ja sen liepeillä käännyin Asemakatua kohti ja tulin huonekalujen kierrätyskauppaan. Katuvieri täynnä käytettyjä huonekaluja, taustanaan kehysliike, verhokauppa, lasiliike jne. Siellä tuli eteen viinakioskikin. Hinnat oli eri tasolla, kuin siinä tunnetummassa, välillä Asema-Emilio, jossa yleensä on tullut asioiduksi. Kaikenlaiset kuskit osaavat sen eteen. Tämä siis on Bazaarin takana samansuuntaisella kujalla, noin Soukin keskivälillä. Finelandia 750gr hinta 35LE, toinen vaati 70LE eli tuplan. Laadussa voi olla eroa tässä väärennettyjen tuotteiden maassa. Minun suussani eroa ei tuntunut, mutta suuni onkin tuohesta.

Asemakadulla sitten vaatekauppaan, jonka ikkunoissa on hinnat selvästi merkittynä. Kauluspaitoja katselin ja pari väriä miellytti ja olisi sopinut muiden vaatteideni skaalaan. Mutta ne on leikattu ohuemmille kropille, piti luopua, vaikka hinnat olikin kohdallaan. kauluspaidat luokkaa 55-70. Sitten kokeilin golfiinkin sopivaa pitkähihaista neuletta, väri ja koko löytyi. Piti vaan käydä ottamassa rahaa aseman läheltä, joka on onneksi aika lähellä. Takas kauppaan, 195LE pöytään, ei muovikassia, vaan paita reppuu  ja mikrobussilla*) kämpille. Bussi ei lupauksesta huolimatta ajanutkaan Sairaalakatua, vaan sairaalan portille. Kysyin porttivartijoilta pääsenkö läpi sairaala-alueen ja se onnistui. Matka lyheni 100m kun oikaisin.

*) Tässä maassa on huvittavia nimiä asioilla. Mikrobussi tarkoittaa muualla puhuttua minibussia, kun taas supermarket, joka usein on autotallin kokoinen, tarkoittaa meilläpäin jotain ihan muuta kokoluokkaa. Näin jossakin poikkeavan kyltin "minimarket" joka sopii kioskille paremmin.